Connect with us

Grevă de avertisment în administrațiile fiscale: Angajații protestează marți timp de două ore

solidaritatea 1000x600 1 - Moldova Invest

Național

Grevă de avertisment în administrațiile fiscale: Angajații protestează marți timp de două ore

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Marți, între orele 08:00 și 10:00, administrațiile fiscale din întreaga țară vor fi martorele unei greve de avertisment de două ore, organizată de membrii Federației Sindicatelor din Administrația Fiscală „Solidaritatea”. Doar angajații din Finanțe afiliați Blocului Național Sindical (BNS) vor participa la protest, iar aceștia vor suspenda temporar activitatea, însă vor rămâne la locurile de muncă.

În timpul grevei de avertisment, membrii sindicatului vor picheta sediul Ministerului Finanțelor începând cu ora 09:00. Motivul pentru această acțiune este incapacitatea de a ajunge la un acord cu Guvernul în ceea ce privește menținerea locurilor de muncă, veniturilor și statutului propriu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Româncele, pe ultimul loc în UE la plățile digitale, conturi, carduri, economisire și credite

Dorin Modure, președintele Federației „Solidaritatea”, a subliniat că aceasta va fi singura organizație sindicală care va organiza o astfel de grevă de avertisment la nivel național. El a explicat că numărul protestatarilor va fi restrâns, întrucât angajații participanți nu au dreptul de a părăsi locațiile de lucru, ci doar de a suspenda activitatea.

Se așteaptă ca ghișeele administrațiilor fiscale să fie afectate de posibile sincope, deoarece angajații „Solidaritatea” nu vor discuta cu contribuabilii, iar mulți dintre angajați nu fac parte din acest sindicat.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a avut o întrevedere cu ambasadorul Chinei având ca subiect atragerea de investitori pentru cele 7 parcuri industriale proiectate

Liderul sindical a sugerat că, în urma grevei de avertisment, ar putea avea loc o grevă generală după cel puțin două zile. Dorin Modure a explicat că, potrivit prevederilor legale, este necesar să treacă un anumit interval de timp între greva de avertisment și cea generală.

Federația „Solidaritatea” a transmis o adresă către Guvern, Ministerul Finanțelor și ANAF pentru a sublinia problemele cu care se confruntă sistemul și a solicita rezolvarea acestora. Greva de avertisment vine ca urmare a unor proteste anterioare, care au avut loc în luna august și au implicat peste 15.000 de angajați din Ministerul Finanțelor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Fonduri de 200 de MILIOANE de euro neutilizate în perioada 2014-2022 vor putea fi accesate de agricultori pentru achiziționarea de UTILAJE AGRICOLE

Liderii sindicali au negociat anterior cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, și au obținut promisiuni că nu vor exista disponibilizări și că se va aborda problema inegalităților salariale. Un protocol a fost încheiat în urma acestor discuții, stabilindu-se că punctele convenite vor fi rezolvate până pe 22 august.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top