Connect with us

GUVERNUL a adoptat ORDONANȚA privind AUTORIZAREA şi FUNCȚIONAREA în ROMÂNIA a reprezentanțelor societăților şi organizațiilor economice străine

CADARIU - Moldova Invest

Național

GUVERNUL a adoptat ORDONANȚA privind AUTORIZAREA şi FUNCȚIONAREA în ROMÂNIA a reprezentanțelor societăților şi organizațiilor economice străine

Guvernul României a adoptat miercuri, 03 august 2022, Ordonanța privind autorizarea şi funcționarea în România a reprezentanțelor societăților şi organizațiilor economice străine

Actul normativ stabilește cadrul legal și instituțional necesar autorizării și funcționării în România a reprezentanțelor societăților și organizațiilor economice străine autorizate de către Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), în conformitate cu realitatea economică și digitală actuală.

CADARIU - Moldova Invest

„Până la momentul adoptării prezentei ordonanțe, autorizarea funcționării unei reprezentanțe străine în România era realizată în baza legislației stabilite în urmă cu peste 30 de ani!

Așa cum poate fi ușor dedus, procedura prezenta un grad ridicat al poverii administrative, fapt pentru care am simplificat-o și am introdus factorul digital.

În acest fel, transmitem un mesaj de stabilitate, predictibilitate și coerență mediului de afaceri străin care prospectează piața din România, în scopul derulării de investiții”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Premierul CIOLACU insistă asupra digitalizării și a integrării în spațiul Schengen: "România trebuie să facă tranziția către o frontieră digitală"

Pentru simplificarea și digitalizarea procedurii de înregistrare, prelungire și modificare a autorizațiilor de funcționare aferente reprezentanțelor străine în România, precum și de radiere din evidențele MAT, a fost stabilit temeiul legal pentru crearea unei aplicații electronice dedicate.

Prin intermediul acesteia va fi asigurat și accesul la evidențe, într-un mod transparent și facil, cu respectarea legislației în domeniul datelor cu caracter personal.

Autorizațiile de funcționare ale reprezentanțelor societăților și organizațiilor economice străine se vor elibera, conform actului normativ actualizat, pe o perioadă de minim 1 an, cu posibilitate de prelungire pe aceeași perioadă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România, pe cale să devină un jucător important pe piața europeană a GAZELOR! Proiectul Neptun Deep va aduce peste 20 de miliarde de euro în bugetul țării

Adoptarea ordonanței contribuie, totodată, la îndeplinirea reformelor asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență – PNRR (Jalonul 241), respectiv reforma privind transparentizarea legislativă, debirocratizarea și simplificarea procedurală destinată mediului de afaceri.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top