Connect with us

Guvernul evaluează acordarea de sprijin pentru fermierii afectați de importurile din Ucraina!

romania cel mai mare importator mondial cereale ucraina pagube sute milioane de euro 829671 - Moldova Invest

Național

Guvernul evaluează acordarea de sprijin pentru fermierii afectați de importurile din Ucraina!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

 Ordinea de zi a ședinței guvernamentale de joi, 14 septembrie, include discuții despre asistența pentru fermieri afectați de importurile din Ucraina, programul de susținere a producției de legume în spații protejate și instruirea personalului de specialitate din Ucraina în primul ajutor calificat

Conform unui comunicat oficial, în cadrul ședinței guvernamentale, se vor discuta o serie de proiecte de acte normative, inclusiv sprijinirea sectorului de cereale și semințe oleaginoase pe întreg teritoriul României, prin aplicarea unor criterii obiective și nediscriminatorii, fără a afecta piața sau concurența, până la 31 decembrie 2023.

Moldova Invest îți recomandă și ...   IMM Plus 2024: S-a publicat ordinul cu plafoanele de garantare. Termen limită 30 iunie 2024!

De asemenea, se va analiza schema de sprijin excepțional sub formă de grant, calculată la 78 litri de motorină pe hectar, bazată pe 50% din numărul de hectare eligibile înmulțit cu 78 litri de motorină.

În ceea ce privește Programul de susținere a producției de legume în spații protejate pentru perioada 2023-2024, se propune aplicarea unei scheme de ajutor de minimis pentru susținerea producției de legume în sere și solarii, cum ar fi tomate, ardei, castraveți, fasole, salată, spanac și ceapă verde.

Sprijinul financiar de ajutor de minimis va fi de maxim 1.000 euro pentru fiecare 1.000 de metri pătrați și va fi acordat în anumite condiții.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul a anunțat o schemă de ajutor de stat de 3 miliarde de euro în domeniul energiei regenerabile

Pe lângă aceste propuneri, se vor discuta și alte inițiative legislative, precum modificări în domeniul asociațiilor și fundațiilor, implementarea Programului național de dezvoltare a industriei alimentare INVESTALIM pentru perioada 2023-2026, reorganizarea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, modificări în reglementările privind executarea pedepselor și măsurilor privative de libertate, precum și măsuri în domeniul asistenței medicale și al asigurărilor sociale de sănătate.

Guvernul are în vedere, de asemenea, aprobarea acordurilor cu Republica Moldova referitoare la podurile rutiere peste râul Prut și alte modificări legate de finanțarea și structura Ministerului Afacerilor Interne.

Moldova Invest îți recomandă și ...   CNAIR va inaugura 79 de kilometri de centură în 2024. Când va fi gata prima centură făcută de chinezi în România?

Se vor lua în considerare, de asemenea, măsuri bugetare și acțiuni pentru securitatea aprovizionării cu gaze naturale și energia electrică, inclusiv stocuri de siguranță pentru combustibili și apă în lacurile de acumulare în perioada 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.

Guvernul va analiza, de asemenea, posibilitatea de a acorda ajutor umanitar extern către Republica Arabă Siriană și va discuta posibile derogări de la legile financiare pentru alocarea fondurilor necesare cheltuielilor publice.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top