Connect with us

Guvernul propune CREAREA unor CENTRE pentru copiii ce riscă să fie SEPARAȚI de familie!

december 082 scaled e1662552941660 - Moldova Invest

Național

Guvernul propune CREAREA unor CENTRE pentru copiii ce riscă să fie SEPARAȚI de familie!

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse dorește să creeze mai multe centre pentru copiii ce riscă să fie separați de familie, campanie ce face parte din Componenta 13 a PNRR.

Mai exact, respectiva investiție prevede înființarea a circa 150 de servicii tip social care să poată preveni separarea copiilor da familii, iar din totalul de 150 de astfel de centri, un procent de 10% s-ar regăsi în comunitățile unde predomină populația de etnie romă

Mai exact, vor exista 3 tipuri de centre ce sunt prevăzute în respectiva investiție a cărui buget este de 50,27 milioane de euro, după cum urmează:

  1. Centre pentru consilierea și sprijinirea părinților și copiilor
  2. Centre ce prevăd recuperarea copiilor ce au dizabilități
  3. Centre pentru copiii ce riscă să fie separați de către familie
Moldova Invest îți recomandă și ...   România va primi vizita delegației FMI. Ce subiecte sunt pe agenda discuțiilor

Solicitanții și activitățile eligibile pentru proiectul anunțat de MFTEȘ

Printre solicitanții eligibili se regăsesc două categorii. Mai exact, eligibili sunt furnizorii de servicii sociale ce sunt acreditați și care își desfășoară activitatea în comune, orașe sau chiar municipii, în timp ce a doua categorie eligibilă ține de cei ce realizează parteneriate între furnizorii de servicii sociale și diverse societăți.

Ca și activități eligibile sunt menționate 3 tipuri de activități ce sunt eligibile pentru finanțarea privind proiectul ce prevede crearea de centre pentru copiii ce riscă să fie separați de familie, proiect a cărui valoare însumează 50,27 milioane de euro.

Moldova Invest îți recomandă și ...   2,17 miliarde de euro au fost alocate din Fondul de Modernizare al UE pentru proiecte în nouă state membre, printre care se numără și România. În acest an, țara noastră a primit cea mai mare sumă din Fondul pentru modernizare

De exemplu, o primă activitate eligibilă ține de reabilitarea, modernizarea sau realizarea unei construcții pentru a putea crea un serviciu social ce va avea ca scop prevenirea și stoparea separării copiilor de părinți.

O altă activitatea eligibilă proiectului ține de dotarea respectivei clădiri cu cele necesare.

Cea de-a treia activitatea eligibilă pentru acest proeict ține de suținerea din punct de vedere financiar a respectivului serviciu social ce a fost recent creat. Cei ce vor opta pentru acest tip de activitate trebuie să știe că pot să susțină financiar respectivul serviciu, cel mult 8 luni, însă trebuie să fie atent să nu se depășească data de 31.12.2024.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primarul Maria JÎJÎIE, despre transformarea comunei botoșănene RĂUSENI prin proiecte și unitate comunitară

Se așteaptă ca data ce marchează începutul depunerilor de dosare să fie 20 septembrie, în timp ce termenul limită pentru depunerea dosarelor să fie 20 noiembrie. Etapa de evaluare urmează a se termina la data de 20 decembrie 2022, iar cei ce au fost declarați eligibili și au obținut finanțarea vor avea termen până la 31.12.2024 să implementeze proiectul.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top