Connect with us

Guvernul va lansa campania „Cumpără româneşte!” prin care oferă 150 milioane de euro procesatorilor de alimente!

alimente - Moldova Invest

Național

Guvernul va lansa campania „Cumpără româneşte!” prin care oferă 150 milioane de euro procesatorilor de alimente!

Guvernul va lansa o campanie în rândul populaţiei pentru a încuraja cetăţenii să „cumpere româneşte” şi va avansa, totodată, pe lângă ordonanţa de reducere a preţurilor la alimentele de bază, o nouă schemă de sprijin a procesatorilor de produse-agroalimentare, în valoare de 150 milioane euro, similară celei pregătite deja în domeniul materialelor de construcţii, a anunţat ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea.

“Ne dorim să întregim lanţurile de aprovizionare în România, să sprijinim companiile din România indiferent de originea capitalului, dar cu un accent deosebit pentru întrerinderile mici şi mijlocii, pentru că ştim că acolo este un capital românesc într-un mod preponderent. Vom avea o campanie foarte serioasă care va fi despre a «cumpăra româneşte», pentru că dacă ştim şi înţelegem că locurile de muncă din România, fie bine din microîntreprindere, fie din întreprinderile mici şi mijlocii, din marile companii, pot fi sprijinte şi de către noi cumpărând produsele româneşti de calitate, va fi cu atât mai bine pentru toţi cetăţenii din România”, a anunţat ministrul Radu Oprea, la Maratonul Made in Romania, organizat de PROFIT NEWS TV.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Prețul spot al energiei electrice vândute pe piața spot din România a continuat să crească și în luna septembrie

Radu Oprea a subliniat că măsurile se înscriu în conceptul de „patriotism economic” promovat de premierul Ciolacu.

El a anunţat, totodată, că, în mod similar schemei de ajutor de stat pentru stimularea producţiei interne de materiale de construcţii, Guvernul va lansa şi o schemă de ajutor de stat prin care să sprijine companiile agro-alimentare din România să producă mai mult.

“Un alt program va fi cel referitor la procesarea produselor agroalimentare astfel încât cât mai multe produse româneşti de calitate să fie pe piaţa noastră, din cereale, din legume, din fructele pe care le producem astăzi în România. Ştim exemplele că exportăm grâu şi importăm pâinea congelată sau pleacă cartoful în alte state membre şi importăm de acolo chips-uri şi cartofi congelaţi sau prelucraţi. Lucrul acesta va fi sprijinit în sensul de a produce aceste lucruri în România.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Vânzările din sectorul comerțului din ultimele 8 luni indică o încetinire a economiei

Valoarea schemei va fi de 150 milioane euro, aşa cum este şi pentru materialele construcţii, iar anul acesta există posibilitatea de a încadra schema pe un regulament care deja este notificat către Comisia Europeană şi nu va mai fi nevoie de aprobarea acesteia.”, a conchis ministrul.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top