Connect with us

Guvernul va oferi ajutoare de stat pentru crescătorii de animale! Care este valoarea sprijinului financiar acordat?

ajutoare - Moldova Invest

Național

Guvernul va oferi ajutoare de stat pentru crescătorii de animale! Care este valoarea sprijinului financiar acordat?

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Guvernul Ciolacu a adoptat, vineri, o Ordonanță de Urgență privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor.

Această schemă de ajutor de stat are ca scop acoperirea costurilor administrative pentru întocmirea și menținerea registrului genealogic, precum și a costurilor aferente testelor pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al șeptelului.

Ajutoarele de stat sunt furnizate sub formă de servicii subvenționate microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii, respectiv, întreprinderilor individuale și familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice care dețin atestat de producător, după caz, precum și persoanelor juridice care își desfășoară activitatea în domeniul producției de produse agricole.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Patrimonium, o nouă aplicație care transformă fiecare pas într-o experiență culturală!

Intensitatea ajutorului de stat este de până la 100% din costurile administrative aferente întocmirii și menținerii registrelor genealogice și de până la 70 % din costurile aferente testelor pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al șeptelului.

Valoarea ajutorului de stat, acordat pe cap de animal/an, pentru întocmirea și menținerea registrelor genealogice, este de maximum:

a) 60 lei pentru rasele de animale din speciile taurine, bubaline și ecvine;

Moldova Invest îți recomandă și ...   Grecia vizează conectarea cu România prin infrastructură. Proiectul Sea2Sea, prioritar!

b) 35 lei pentru rasele de animale din speciile ovine, caprine;

c) 100 lei pentru porcine.

Valoarea ajutorului de stat acordat pe cap de animal/an pentru testele efectuate pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al șeptelului este de maximum:

a) 140 lei, în cazul testării performanțelor producției de lapte, 60 lei, în cazul testării performanțelor producţiei de carne, pentru rasele de animale din speciile taurine şi bubaline;

b) 35 lei, în cazul testării performanţelor producţiei de lapte, 35 lei, în cazul testării performanțelor producţiei de carne, 30 lei, în cazul testării performanțelor producţiei de lână, pentru rasele cu lână fină şi 36 lei, în cazul testării performanțelor producţiei de pielicele, pentru rasele de animale din speciile ovine şi caprine.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România vrea să investească într-o afacere de miliarde de euro!

Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat pentru perioada 2023-2027 este de 561.571.180 lei, din care 173.901.190 lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine, respectiv 387.669.990 lei pentru speciile ovine şi caprine.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top