Connect with us

Identificarea de noi oportunităţi de cooperare economică, un obiectiv vital pentru ministrul economiei, Ştefan-Radu Oprea

3stefan radu oprea ministru imm - Moldova Invest

Național

Identificarea de noi oportunităţi de cooperare economică, un obiectiv vital pentru ministrul economiei, Ştefan-Radu Oprea

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Într-o perspectivă orientată către extinderea colaborărilor economice, Ministrul Economiei, Ştefan-Radu Oprea, subliniază necesitatea identificării unor noi oportunităţi de cooperare economică.

Această inițiativă se dorește a fi implementată la nivelul Uniunii Europene, dar și în contextul extracomunitar, cu o atenție specială acordată țărilor asiatice.

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a desfășurat o întâlnire cu reprezentanții Confederaţiei Patronale Concordia. Dialogul s-a concentrat pe diverse teme legate de contextul macroeconomic și de cadru general pentru desfășurarea afacerilor, precum și asupra reglementărilor privind protecția consumatorilor.

Conferința a scos în evidență scăderea producției și consumului la nivel național. În acest sens, Ministrul Oprea a subliniat importanța căutării noilor oportunități de cooperare economică. Aceasta se dorește a fi o misiune amplă, cuprinzând nu doar Uniunea Europeană, ci și conexiuni extracomunitare, cu un posibil accent pe țările asiatice.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Jumătate dintre femeile care lucrează resimt un nivel de stres mai mare decât în urmă cu un an

Pentru a promova aceste obiective, Ministrul Economiei a anunțat că va explora subiectele respective în cadrul unor importante evenimente, precum Comisia Mixtă și Forumul Economic din Germania, Comisia Mixtă România-Coreea și lucrările Comisiei Mixte România-Vietnam.

Concentrare pe dezvoltarea industrială inovativă și digitală

În lumina acestor discuții, Ministrul Oprea a evidențiat necesitatea găsirii celor mai bune soluții pentru promovarea dezvoltării industriale inovative și digitale.

De asemenea, s-a accentuat importanța sprijinului pentru internaționalizarea companiilor românești și pentru formarea forței de muncă calificate. Acest aspect se dovedește esențial în vederea pregătirii resurselor umane pentru a face față provocărilor viitoare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   ARF va primi 204 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile, pentru înlocuirea unor locomotive vechi

Într-un comunicat oficial al ministerului, s-a menționat: „Ştefan-Radu Oprea a subliniat importanţa identificării celor mai bune soluţii pentru dezvoltarea industrială inovativă şi digitală şi a precizat că va acorda o atenţie sporită în ceea ce priveşte internaţionalizarea companiilor româneşti şi formării forţei de muncă calificate pentru noile provocări.

Consolidarea dialogului social și accent pe prevenție

Dezbaterile în cadrul întâlnirii au subliniat necesitatea consolidării dialogului social și au pus accent pe strategiile de promovare a cooperării și internaționalizării companiilor românești.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Un nou ajutor de stat prin AGRO PLUS și RURAL PLUS! Buget total de 2,5 miliarde de euro!

Un alt aspect discutat în profunzime a fost reprezentat de reglementările privind protecția consumatorului. Particularitatea acestui aspect constă în focalizarea pe prevenție, în locul sancțiunilor, pentru a asigura o protecție mai eficientă a consumatorilor.

Susținerea Strategiei de Turism din România

În cadrul întâlnirii, Confederația Patronală Concordia a salutat inițiativa de a pune în consultare publică Strategia privind turismul din România. Reprezentanții acesteia au subliniat importanța actualizării strategiei pentru creșterea competitivității sectorului turistic.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top