Connect with us

IGSU extinde capacitatea de intervenție: noi posturi medicale și autospeciale de comunicații

Collage Maker 05 Jul 2023 11 12 AM 8461 - Moldova Invest

Național

IGSU extinde capacitatea de intervenție: noi posturi medicale și autospeciale de comunicații

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Astăzi, 5 iulie 2023, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a finalizat achiziționarea a 25 de Posturi Medicale Avansate – Tip 1, dintr-un total de 42 planificate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020. De asemenea, parcursul auto al inspectoratului a fost extins cu 4 autospeciale de asigurare suport radio

WhatsApp Image 2023 07 05 at 11.05.38 - Moldova Invest

Posturile Medicale Avansate tip I (PMA I) reprezintă structuri mobile utilizate pentru triajul și acordarea primelor măsuri salvatoare în cazul accidentelor cu victime multiple. Fiecare post este echipat cu corturi de tratament și triaj adecvate pentru a asigura îngrijirea simultană a maximum 10 victime. Echipamentele necesare, inclusiv sistemele de încălzire și răcire a corturilor și sistemele de iluminat, sunt transportate într-o rulotă tractată de autospeciale specializate.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Agricultorii pot accesa fonduri nerambursabile de până la 1,5 MILIOANE de euro pentru modernizarea sistemelor de irigații

WhatsApp Image 2023 07 05 at 11.05.24 - Moldova Invest

Aceste posturi medicale avansate sunt dotate și cu medicamente, materiale sanitare și echipamente necesare îngrijirii a 15-20 de pacienți, inclusiv pacienți în stare critică. Acestea includ echipamente precum aspiratoare de secreții, monitoare pentru pacienți, ventilatoare automate, butelii de oxigen și materiale sanitare stocate în cutii speciale.

Costul total al achiziționării celor 42 de Posturi Medicale Avansate tip I este de 836.751,42 lei, inclusiv TVA, în cadrul proiectului VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Deficitul bugetar a revenit la normal, după primele trei luni

De asemenea, prin acest proiect, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a adăugat și 4 autospeciale de asigurare suport radio la parcul auto. Aceste autospeciale asigură acoperirea radio pentru comunicațiile în teren și sunt dislocabile, fiind utile în zone greu accesibile sau afectate de situații de urgență. Achiziționarea acestor autospeciale a fost realizată în cadrul proiectului VIZIUNE 2020.

WhatsApp Image 2023 07 05 at 11.09.24 - Moldova Invest

Reînnoirea parcului auto și asigurarea de tehnici de intervenție performante reprezintă un obiectiv important al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Eforturile continuă pentru a îndeplini în cele mai bune condiții angajamentele asumate și pentru a oferi cetățenilor servicii de înaltă calitate.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Senatul a votat pentru eliminarea impozitului de 10% pentru concediile medicale. Inițiatorii proiectului de lege:”Impozitul pe concediul medical de 10% nu e de natură să crească semnificativ încasările la bugetul de stat”

Autospecialele de asigurare suport radio sunt echipamente integrate de comunicații și tehnologie informațională care asigură acoperirea radio necesară pentru comunicarea în timp real între diferitele puncte de comandă și intervenție. Aceste autospeciale sunt ușor dislocabile și pot fi utilizate în zone fără infrastructură de comunicații sau în care aceasta este afectată.

Fiecare autospecială de asigurare suport radio este compusă dintr-un container dotat cu un sistem integrat de comunicații.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top