Connect with us

Impactul OUG 82/2023 asupra industriei jocurilor de noroc din România

tanar pacanele rovinari jocuri de noroc 681654 - Moldova Invest

Național

Impactul OUG 82/2023 asupra industriei jocurilor de noroc din România

Taxele crescute pentru sectorul jocurilor de noroc din România după aprobarea OUG 82/2023 marchează o schimbare semnificativă în cadrul legislativului, aducând noi provocări pentru industrie

Această ordonanță, adoptată rapid și intrată în vigoare, aduce modificări legislative ce pot remodela considerabil acest domeniu.

Un aspect esențial al OUG 82/2023 este restricționarea acordării licențelor doar pentru companiile înregistrate în România sau pentru entități juridice din Uniunea Europeană, Spațiul Economic European și Confederația Elvețiană care au sedii permanente în țară.

Această măsură impune operatorilor de pariuri și cazinouri să aibă sediul fiscal în România, având ca scop declarat creșterea veniturilor la bugetul de stat. Se estimează că această schimbare va duce la o creștere a încasărilor din impozitul pe profit, de la 132 de milioane de lei pe an la peste 400 de milioane de lei anual.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România, Germania și Republica Moldova - un parteneriat economic și politic tot mai solid. Concluziile conferinței economice româno-germane de la Berlin

De asemenea, ordonanța introduce restricții stricte privind publicitatea stradală pentru jocurile de noroc. Dimensiunile reclamelor pentru cazinouri și case de pariuri sunt limitate la maxim 35 de metri pătrați, iar afișarea bonusurilor, premiilor sau jackpot-urilor în afara sălilor de joc este interzisă. Cu toate acestea, publicitatea online nu este afectată de aceste noi reglementări.

O altă modificare majoră este creșterea semnificativă a taxelor de licență pentru operatorii de jocuri de noroc. Costul pentru obținerea unei Licențe Clasa 1 a crescut la 500.000 de euro pe an. Această majorare reprezintă o povară financiară semnificativă pentru operatorii din industrie și ar putea influența numărul de companii care decid să își continue activitatea în România.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul alocă 1.7 miliarde de lei pentru sănătate. Cum vor ajuta acești bani spitalele care continuă să se confrunte cu o criză financiară acută?

În prezent, mai există și alte propuneri legislative legate de industria jocurilor de noroc, blocate în prezent în Parlamentul României. Acestea includ interdicții pentru jocurile de noroc în apropierea școlilor, spitalelor și parcurilor, restricționarea publicității în mass-media și mutarea sălilor de joc în afara orașelor. Aceste propuneri subliniază tendința către reglementări mai stricte în domeniul jocurilor de noroc și pot oferi indicii cu privire la direcția viitoare a politicii guvernamentale în acest sector. Cu toate acestea, opiniile cu privire la severitatea restricțiilor propuse rămân împărțite.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Producția de porumb boabe a României ar putea ajunge anul acesta la 10,13 milioane de tone

Ordonanța de Urgență 82/2023 reprezintă un moment crucial pentru industria jocurilor de noroc din România. Cu reguli stricte și taxe majorate, viitorul acestei industrii depinde acum de adaptarea operatorilor la noul cadru legislativ.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top