Connect with us

În timp ce fermierii români protestează, Petre Daea este rupt de realitate și își revarsă nervii pe cormorani!

petre daea - Moldova Invest

Național

În timp ce fermierii români protestează, Petre Daea este rupt de realitate și își revarsă nervii pe cormorani!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Deși în țară au fost mai multe proteste făcute de fermieri, compleșiți de grânele ieftine din Ucraina, ministrul Agriculturii, Petre Daea, are timp să se războiască cu cormoranii! El susține că aceștia mănâncă anual peste 40.000 de tone de pește, mai mult decât românii!

Declarațiile au fost făcute în timp ce Daea se afla la Bruxelles pentru a negocia un ajutor pentru piscicultură.

Potrivit ministrului, cormoranii trebuie să părăsească arealul, deoarece sunt responsabili pentru pierderea acestei cantități mari de pește. El a sugerat că populația de cormorani trebuie să fie limitată la 9.000 de exemplare și a subliniat că există deja un act normativ care permite împușcarea acestor păsări pe tot parcursul anului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   ANRE condiţionează racordarea prosumatorilor la reţeaua electrică de instalarea unui al doilea contor

„Prietenul meu trebuie să părăsească arealul, pentru că, din cauza prietenului meu, nu e prietenul meu, e prietenul altora, acest prieten ne privează de cel puţin 30 sau 40.000 de tone pe an. Cormoranii mănâncă mai mult peşte decât românii şi lucrul acesta au trebuit ani să se înţeleagă”, a spus ministrul.

Ministrul Agriculturii a afirmat că „populaţia de cormorani este peste suta de mii”.

Întrebat la cât ar trebui să ajungă populaţia de cormorani, el a spus: ”Păi, la cum zic cei care protejează cormoranul, ar fi 9.000 şi ceva. Îi oprim pe ăia, restul… La număr, îi numără ei. Vânătorii ştiu cum să facă”, a spus ministrul.

Moldova Invest îți recomandă și ...   UNTRR: Piaţa transporturilor românești a ajuns la 19 miliarde euro în 2023

Petre Daea a arătat că în Parlament este ”un proiect de act normativ trecut de primele verificări să se împuşte tot anul cormoranul”.

”În câţiva ani de zile trebuie să ajungem aici, să echilibrăm ecosistemul”, a mai afirmat Daea.

Aceste declarații ale lui Petre Daea au stârnit reacții mixte din partea publicului, unii susținând că cormoranii sunt o problemă reală pentru industria piscicolă, în timp ce alții își exprimă îngrijorarea cu privire la modalitățile prin care se vor limita aceste populații de păsări.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România a încasat anul trecut peste 6,6 miliarde de euro din exporturile de produse vegetale, mai ales cereale, cu 1,7% mai puțin decât anul precedent

În orice caz, este clar că ministrul Agriculturii nu va ceda în lupta sa împotriva cormoranilor și că va continua să lupte pentru protejarea industriei piscicole românești.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top