Connect with us

Indicele ROBOR a coborât la 6,49%. Este cea mai mică valoare din ultimul an!

indice ROBOR - Moldova Invest

Național

Indicele ROBOR a coborât la 6,49%. Este cea mai mică valoare din ultimul an!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Conform datelor publicate de Banca Națională a României (BNR), indicele ROBOR la 3 luni, care influențează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a înregistrat joi o scădere, ajungând la 6,46% pe an. La începutul anului trecut, acest indice era de 3,02% pe an, iar la începutul acestui an a crescut până la 7,56%. Ultima oară când ROBOR a înregistrat o valoare apropiată a fost pe 1 iulie 2022, când a atins 6,47% pe an.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România înregistrează cea mai mare rată INFLAȚIEI din Uniunea Europeană pentru a doua lună consecutivă

În ceea ce privește indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, acesta a scăzut la 6,55% de la 6,57% pe an înregistrat anterior. De asemenea, ROBOR la 12 luni a înregistrat o ușoară scădere la 6,75% de la 6,76% pe an.

În ceea ce privește indicele de referință pentru creditele consumatorilor (IRCC), acesta a înregistrat o scădere la 5,94% pe an, fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacțiilor interbancare din trimestrul I 2023. Acesta înregistrează o scădere față de trimestrul anterior, când a fost de 5,98%.

Moldova Invest îți recomandă și ...   C.N.A.I.R. a lansat licitatia pentru lotul Miercurea Nirajului - Sărățeni din Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top