Connect with us

INVESTIȚIE de 15 milioane de euro până în 2030, pentru a dezvolta economia circulară în țară

WhatsApp Image 2023 03 30 at 11.00.50 - Moldova Invest

Național

INVESTIȚIE de 15 milioane de euro până în 2030, pentru a dezvolta economia circulară în țară

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

FEPRA, una dintre cele mai importante companii din România în domeniul reciclării și valorificării deșeurilor de ambalaje, a anunțat o investiție de 15 milioane de euro până în 2030 pentru a dezvolta economia circulară în țară

Aceasta va fi realizată printr-o strategie complexă de dezvoltare durabilă, elaborată în parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Planuri ambițioase pentru creșterea reciclării și dezvoltarea parteneriatelor și rețelei de colectare a deșeurilor. Strategia durabilă elaborată în parteneriat cu BERD vizează creșterea reciclării și dezvoltarea unei rețele naționale de centre de colectare a deșeurilor mixte.

WhatsApp Image 2023 03 30 at 09.32.25 - Moldova Invest

Prin inițiativele sale, FEPRA își propune să crească volumul de reciclare a deșeurilor de ambalaje din plastic cu peste 20.000 de tone pe an, să pună bazele unei rețele naționale de parteneri și de 50 de centre de colectare a deșeurilor mixte, cu o capacitate de colectare de peste 450 de tone de plastic lunar.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Peste 80 de proiecte transfrontaliere între România și Republica Moldova, realizate în ultimii patru ani

În acest fel, compania speră să compenseze emisia a aproximativ 360 de tone de CO2 pe lună.

Acestea sunt doar câteva dintre inițiativele de dezvoltare a economiei circulare planificate de FEPRA în următorii șapte ani, în cadrul strategiei sale de dezvoltare durabilă.

Compania FEPRA dorește să fie un catalizator pentru economia circulară și este încrezătoare că va contribui la amplificarea inițiativelor de sustenabilitate ale clienților săi prin soluții eficiente de colectare, reciclare și reutilizare a deșeurilor.

FEPRA a evoluat de la un management antreprenorial la un management performant la nivel internațional în ultimii doi ani, ca parte a procesului său de transformare, care a fost sprijinit de BERD și prin programul european Orizont 2020.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Destinațiile de turism cultural în Moldova, Ghid turistic Regiunea Centru, Republica Moldova – Galați, România

WhatsApp Image 2023 03 30 at 09.32.29 - Moldova Invest

„Ne propunem să creăm un viitor durabil, ținând cont de faptul că progresul și consumul sunt interconectate”

Prin tot ceea ce facem, la FEPRA ne propunem să creăm un viitor durabil, ținând cont de faptul că progresul și consumul sunt interconectate.

WhatsApp Image 2023 03 30 at 09.31.18 - Moldova Invest
Obiectivul nostru de a fi un catalizator pentru economia circulară este un pas natural și suntem încrezători că va contribui la amplificarea inițiativelor de sustenabilitate ale clienților noștri prin soluții eficiente de colectare, reciclare și reutilizare a deșeurilor.

Cu sprijinul BERD, am reușit să concepem un plan strategic solid și un nou sistem de guvernantă pentru a ne spori capacitățile și procesele interne în următorii ani, sub conducerea noii noastre echipe de management“, spune Ionuț Georgescu, fondatorul FEPRA.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Vasile Novac, primarul comunei Ivănești, jud. Vaslui, a obținut o finanțare de la CNI de 15.000.000 de lei, pentru asflatarea mai multor drumuri

În plus, digitalizarea operațiunilor reprezintă un pilon important al economiei circulare, care va sta la baza reducerii deșeurilor și la transparentizarea proceselor de gestionare.

Prin urmare, toate activitățile și serviciile FEPRA sunt puternic digitalizate și sunt disponibile clienților prin intermediul Fepra Waste Division (FWD), a cărei conducere a fost preluată de Ana Maria Gergely în calitate de CEO începând din ianuarie 2023.

Această investiție semnificativă și planul strategic complex al acestei companii reprezintă un exemplu concret de angajamentul companiilor pentru dezvoltarea durabilă și economia circulară în România.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top