Connect with us

Jean-Claude Juncker, „scandalizat” de faptul că România încă nu a fost acceptată în spaţiul Schengen!

jean claude junker - Moldova Invest

Național

Jean-Claude Juncker, „scandalizat” de faptul că România încă nu a fost acceptată în spaţiul Schengen!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Fostul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a declarat că „există aşteptări care nu au fost atinse de către cei care conduc Uniunea Europeană” şi a criticat faptul că România nu a aderat încă la spaţiul Schengen.

„Există aşteptări care nu au fost atinse de către cei care conduc Uniunea Europeană. Eu rămân scandalizat de faptul că România încă nu a aderat la spaţiul Schengen. Eu am pledat pentru aderarea României la spaţiul Schengen încă din 2014 când am devenit preşedintele Comisiei şi nu am încetat să pledez cauza României. (…) România este parte a Uniunii, este stat membru”, a spus Jean-Claude Juncker, în cadrul unei ceremonii în care i-a fost acordat titlul Doctor Honoris Causa de către Academia de Studii Economice.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Cum să poți reduce consumul de electricitate din casă cu până la 50%: OPT reguli de respectat

El a mai vorbit și despre situația Ucrainei. Jean Claude-Juncker a afirmat că „Europa trebuie să rămână o operă de pace în interiorul ei şi în exterior”.

„Vecinul dumneavoastră, Ucraina, a fost atacat împotriva tuturor regulilor dreptului internaţional de Federaţia Rusă şi sunteţi vecini imediaţi ai ţărilor balcanice de Vest care au vocaţia de a deveni membre ale Uniunii Europene. Când va veni acea zi Europa va deveni mai completă. Trebuie să vedem Europa evoluând către o mare deschidere şi solidaritate. (…) Eu sunt un mare susţinător al principiului subsidiarităţii. Trebuie să luăm deciziile cel mai aproape de cetăţeni. Nu aş vrea ca în spatele paravanului subsidiarităţii să dispară solidaritatea”, a spus fostul preşedinte al Comisiei Europene.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România, pe harta țărilor unde PIB va bubui: Europa Centrală și de Est devin puncte de atracție pentru investitori

„România este un bun exemplu de urmat de către ceilalţi pentru că este o ţară care a ştiut să-şi tragă din apartenenţa europeană toate beneficiile. Nu-mi place să se claseze ţările membre în categorii diferite. (…) România este în liga întâi. Va trebui ca ceilalţi să înţeleagă şi instituţiile europene să respecte România exact aşa cum respectă toate celelalte state membre. (…) Iubesc România. Nu se ştie niciodată de ce iubim pe cineva, este ceva iraţional, dar în cazul României este o dragoste care se bazează pe ceva vizibil – succesul acestei ţări”, a spus Jean-Claude Juncker.

Moldova Invest îți recomandă și ...   INS: 48 de kilometri noi de autostradă, în 2023

Ceremonia de acordare a titlului Doctor Honoris Causa fostului preşedinte al Comisiei Europene Jean-Claude Juncker s-a desfăşurat în Aula Magna a Palatului ASE, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis. Evenimentul a fost organizat de Academia de Studii Economice, cu ocazia zilei de 6 aprilie, care marchează 110 ani de la înfiinţarea instituţiei de învăţământ superior.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top