Connect with us

Liceele agricole vor fi modernizate printr-un apel PNRR de 43 de milioane de euro!

liceele agricole - Moldova Invest

Național

Liceele agricole vor fi modernizate printr-un apel PNRR de 43 de milioane de euro!

Liceele tehnologice, cu profil agricol, vor beneficia accesa fonduri prin PNRR în valoare de 43 de milioane de euro, conform ghidului solicitantului pus în dezbatere de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), instituție subordonată Ministerului Agriculturii și în parteneriat cu Ministerul Educației.

„Unitățile de învățământ liceal tehnologic eligibile, cu profil agricol, vor putea beneficia de sprijin pentru lucrări de construcții noi sau de modernizarea infrastructurii, respectiv de eficientizare energetică a celor deja existente. Toate lucrările de construcții vor fi realizate conform standardelor de siguranță și calitate în construcții”, se arată în ghidul solicitantului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Impact major al Conferinței ROStartup organizata de ADR NE la Bucuresti

Până la 57 de astfel de licee ar urma să primească finanțare pentru a pregăti viitoarele generații de fermieri antreprenori și angajați în diverse domenii agricole și conexe. În prezent, în țară există aproximativ 60 de astfel de instituții de învățământ cu profil agricol.

Perioada de consultare publică pentru ghidul solicitantului privind “Îmbunătățirea infrastructurii liceelor cu profil predominant agricol” și anexele aferente este de 15 zile de la data publicării, începând cu 10 august 2023.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul României anunță creșterea valorii tichetelor de masă pentru angajați

Conform ghidului, valoarea maximă eligibilă pentru bugetul unui proiect este de până la 500.000 de EURO, fără TVA.

Un aspect obligatoriu în aplicarea acestui program este includerea unui laborator de informatică în fiecare liceu agricol, conform detaliilor din ghid, care poate fi consultat aici.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top