Connect with us

Licitația pentru proiectarea și construirea “Podului peste Prut la Ungheni” a fost suspendată

51 1 - Moldova Invest

Național

Licitația pentru proiectarea și construirea “Podului peste Prut la Ungheni” a fost suspendată

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

După o lună și jumătate de la lansarea licitației pentru proiectarea și construirea “Podului peste Prut la Ungheni”, cunoscut oficial drept obiectivul de la capătul de est al Autostrăzii Unirii, procedura de licitație a fost suspendată pe platforma electronică de achiziții publice

Termenul de înscriere a expirat ieri, iar în prezent nu există nicio explicație cu privire la stadiul procedurii.

Similar, câteva licitații ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au fost suspendate anterior, iar motivul invocat de a fost numărul mare de solicitări de clarificare cu privire la anumite aspecte din caietul de sarcini.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Sprijin guvernamental pentru transportatorii afectați de creșterea prețului la combustibil și beneficiarii IMM INVEST afectați de creșterea ROBOR

Este evident că reluarea procedurii va avea loc după furnizarea acestor răspunsuri, iar termenul probabil va fi prelungit.

Valoarea estimată a podului se situează între 156,3 și 162,6 milioane de lei.

Acest proiect este susținut financiar de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin intermediul Mecanismului pentru Interconectarea Europei – Componenta Mobilitatea Militară.

Lungimea totală a obiectivului de investiții este de 1 kilometru, inclusiv drumul de legătură și punctul de trecere a frontierei, din care 261 de metri reprezintă lungimea efectivă a podului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Bogdan Chirițoiu: Nu avem îngrijorări privind sectorul bancar din România

Conform precizărilor anterioare, acest pod constă de fapt din două structuri paralele, fiecare având două benzi de circulație.

Ofertele depuse urmează să fie evaluate în funcție de componenta financiară (40% din punctaj), perioada de garanție (12% – cu un maxim de 120 de luni), experiența echipei și metodologia propusă pentru realizarea lucrării.

După atribuirea contractului, acesta va avea o durată de cel puțin 84 de luni, inclusiv doi ani pentru proiectare și execuție, urmați de încă cinci ani, care reprezintă perioada minimă de garanție admisă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Statele Unite a aprobat vânzarea de rachete avansate aer-aer pentru avioanele F-16 din România!


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top