Connect with us

Locurile de muncă scad îngrijorător în domeniul economic. Comerț, administrație publică și sănătate cele mai afectate

- Moldova Invest

Național

Locurile de muncă scad îngrijorător în domeniul economic. Comerț, administrație publică și sănătate cele mai afectate

Locurile de muncă scad îngrijorător în domeniul economic. În comparație cu primul trimestru al anului 2023, numărul locurilor de muncă vacante în economie a scăzut cu 7.708, la 39.371. Rata locurilor de muncă disponibile a fost de 0,77%, o scădere de 0,16 puncte procentuale față de primul trimestru, conform datelor publicate de INS.

Cele mai importante scăderi au fost întâlnite în activități de spectacole, culturale și recreative, administrație publică, tranzacții imobiliare, sănătate și asistență socială, în privința ratei locurilor de muncă vacante.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul alocă 1.7 miliarde de lei pentru sănătate. Cum vor ajuta acești bani spitalele care continuă să se confrunte cu o criză financiară acută?

Producția și furnizarea energiei electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat, alte activități de servicii, hoteluri și restaurante sunt singurele domenii care au creșteri în ceea ce privește rata și numărul de locuri vacante.

În comparație cu același trimestru al anului 2022, locurile de muncă vacante au scăzut cu 6.605, o scădere cu 0,14 puncte procentuale.

Cele mai importante scăderi ale ratei locurilor de muncă comparativ cu același trimestru al anului anterior sunt în sănătate și asistență socială și în activități de spectacole, culturale și recreative.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Proiect de 3 miliarde de euro pentru o nouă linie de înaltă tensiune de-a lungul țării

Cele mai relevante scăderi ale numărului de locuri vacante de muncă au fost în sănătate și asistență socială, transport și depozitare și administrație publică.

Cele mai mari creșteri ale ratei locurilor de muncă vacante au fost în intermedieri financiare și asigurări, urmate de tranzacții imobiliare și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă, și aer condiționat.

Numărul locurilor de muncă vacante a înregistrat creșteri mai relevante în hoteluri și restaurante, respectiv în intermedieri financiare și asigurări.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Parlamentul European a aprobat bugetul UE pentru 2024. În ce domenii beneficiază România de alocări suplimentare

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top