Connect with us

Lotul 2 al Autostrăzii București Nord, un proiect de 832 de milioane de lei, va fi inaugurat mâine

autostrada bucuresti nord - Moldova Invest

Național

Lotul 2 al Autostrăzii București Nord, un proiect de 832 de milioane de lei, va fi inaugurat mâine

Lotul 2 al Autostrăzii București Nord, finalizat cu 7 luni înainte de termen de către Umbrarescu, va fi inaugurat maine

Doar 10 din cei 19 kilometri ai acestui lot, cuprinzând zona între DN 1 și DN 2, vor fi deschiși pentru circulație, extinzându-se de la Corbeanca până la Autostrada A3 București-Ploiești.

Această deschidere parțială se datorează absenței infrastructurii de descărcare în DN 2, incluzând nodul rutier aferent, situate pe lotul 3 Afumați-Pantelimon, încă în fază de proiectare în cadrul contractului cu un constructor chinez. Autoritățile din domeniul Transporturilor au făcut angajamentul că până la finalul anului următor se va finaliza conexiunea cu DN 2, iar constructorul chinez va începe lucrările pentru cei 2 kilometri lipsă în primăvara viitoare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Procentul companiilor care au intrat în insolvență în 2023 a crescut cu 0,98% față de 2022

Contractul pentru cei 19 kilometri ai autostrăzii a fost semnat în data de 17 mai 2021, avându-l pe Umbrarescu ca și constructor. Costul proiectului a fost de 832 de milioane de lei, fără TVA. Conform acestui contract, perioada alocată a fost de 12 luni pentru proiectare, 22 de luni pentru execuție și o garanție de 10 ani. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis la data de 16 august 2021, iar termenul contractual de finalizare este stabilit pentru luna iunie a anului 2024.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Resursele naturale ale României - O oportunitate pentru redresarea economică prin dezvoltarea sectorului forestier


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top