Connect with us

Ludovic ORBAN, avertisment economic: investițiile străine directe în România au SCĂZUT dramatic

7540949 mediafax foto andreea alexandru scaled - Moldova Invest

Național

Ludovic ORBAN, avertisment economic: investițiile străine directe în România au SCĂZUT dramatic

Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, a adus la cunoștința opiniei publice o scădere semnificativă a investițiilor străine directe (ISD) în România în anul 2023, cu un declin notabil de 5,5 miliarde de euro în comparație cu anul precedent

Această dezvăluire a fost făcută în cadrul Conferinței de alegeri a filialei județene Olt a Forța Dreptei, desfășurată la Slatina, unde liderul politic a subliniat consecințele negative asupra economiei naționale.

Orban a evidențiat rolul vital al investițiilor străine directe ca motor al creșterii economice, generând locuri de muncă și contribuind la dezvoltarea bugetului local și de stat. În discursul său, el a afirmat că această scădere semnificativă a ISD în 2023 reprezintă o problemă majoră pentru țară și a adus critici la adresa măsurilor guvernamentale adoptate.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Directorul ADR Nord-Est, Vasile ASANDEI, ales președinte al Asociației Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România

Potrivit liderului Forța Dreptei, măsurile precum creșterea birocrației, majorarea impozitelor și taxelor au contribuit semnificativ la decizia investitorilor de a se retrage sau de a nu mai investi în România. Orban a subliniat faptul că, în timpul anului 2022, investițiile au fost încă înregistrate datorită continuării proiectelor negociate în 2021 de către guverne prietenoase cu investitorii și mediul de afaceri.

“Investițiile sunt motorul economiei. Niște oameni care își riscă banii pentru a pune pe picioare o fabrică sau o activitate economică, care generează plus valoare și care aduce prosperitate pentru cetățenii unei țări”, a declarat Ludovic Orban.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Energiei dezvăluie costurile și necesitatea schemei de plafonare a prețului la energie în România

El a atras atenția că scăderea investițiilor străine directe are consecințe directe asupra producției industriale, sector vital pentru economia românească. Orban a evidențiat îngrijorarea cu privire la scăderea producției industriale pentru al doilea an consecutiv și a atribuit această situație măsurilor guvernamentale, care au avut un impact negativ asupra activității economice.

În concluzie, Ludovic Orban a făcut un apel la schimbare și a subliniat că anul 2024 este un moment crucial. El a îndemnat la conștientizarea importanței alegerilor în ceea ce privește direcția economică și politică a țării și a subliniat necesitatea unei guvernări care să valorifice oportunitățile existente pentru prosperitatea cetățenilor români.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Klaus Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor. Ce prevederi conține aceasta?


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top