Connect with us

MAPN a încheiat un contract de 328 de milioane de euro pentru modernizarea sistemelor de apărare aeriarănă

sistemul de aparare patriot - Moldova Invest

Național

MAPN a încheiat un contract de 328 de milioane de euro pentru modernizarea sistemelor de apărare aeriarănă

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ministerul Apărării a semnat un contract cu Rheinmetall pentru a efectua o modernizare integrală a sistemelor de artilerie de apărare aeriană Oerlikon GDF. Această achiziție reprezintă prima comandă

Valoarea totală a comenzii este de aproximativ 328 de milioane de euro, cuprinzând livrarea a patru sisteme complete, precum și furnizarea de instruiri, piese de schimb și alte servicii asociate. Două dintre aceste sisteme sunt programate pentru livrare în următorii doi ani, iar celelalte două în următorii trei ani.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Legea arendei s-ar putea schimba! La ce vor fi supuși fermierii?

img 3 - Moldova Invest

„Această comandă semnificativă, prima de acest gen din partea guvernului României, ne consolidează prezența în Europa Centrală. De asemenea, subliniază rolul crucial al Rheinmetall ca principal furnizor de sisteme de apărare aeriană la sol. Mai mult decât atât, această comandă va consolida capacitățile defensive ale UE și NATO pe flancul estic al Europei, un aspect pe care îl salutăm cu bucurie”, a declarat Armin Papperger, președintele consiliului executiv al Rheinmetall AG.

Moldova Invest îți recomandă și ...   A fost semnat contractul pentru achiziționarea unui nou radar pentru supravegherea spațiului aerian al Republicii Moldova

În ultimele luni, Rheinmetall operează un centru de service în Satu Mare, situat în apropierea granițelor cu Ungaria și Ucraina, unde se ocupă de întreținerea și servisarea vehiculelor militare.

Fiecare dintre sistemele comandate este compus dintr-un sistem de control al incendiului Oerlikon Skymaster TLCN; un radar de achiziție tactică X-Band 3D sau X-TAR3D; șase tunuri duble GDF009 TREO Oerlikon de 35 mm, echipate cu încărcător automat; și două autospeciale de mare tonaj pentru transportul sistemului de control al incendiilor și radarului de urmărire.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Au fost absorbite circa 2,3 miliarde euro din fonduri europene de la începutul anului pentru agricultură şi dezvoltare rurală

Soluțiile de apărare aeriană bazate pe tunuri din familia de produse Skynex sunt special concepute pentru operațiuni la distanțe mici, unde rachetele ghidate nu sunt eficiente. Tunurile automate Oerlikon utilizează efectori cu tragere rapidă, având o rată de tragere de 1.100 de cartușe pe minut și o rază efectivă maximă de până la 4.000 de metri.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top