Connect with us

Marcel Boloș: „Ieftinirea alimentelor trebuie să apară pe tot lanţul, de la procesator până la vânzătorul final!”

proiecte pnrr 2023 marcel bolos 18828995 - Moldova Invest

Național

Marcel Boloș: „Ieftinirea alimentelor trebuie să apară pe tot lanţul, de la procesator până la vânzătorul final!”

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, susține că „Ieftinirea alimentelor trebuie să apară pe tot lanțul, de la procesator până la vânzătorul final”. Guvernul va analiza impactul acestei măsuri, după trei luni de la intrarea acesteia în vigoare.

Populaţia aşteaptă din partea Guvernului şi a coaliţiei de guvernare măsuri care să ducă la ieftinirea alimentelor, în condiţiile în care a avut loc o creştere a preşurilor la produsele alimentare – şi în general a preţurilor – în perioada de criză, a spus Boloș într-o conferință de presă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Turismul din România, la turație maximă! Ce record de vizitatori a fost doborât?

Proiectul de ieftinire a alimentelor, elaborat de Ministerul Agriculturii, aflat în dezbatere publică, a fost discutat în coaliţie. „El are ca obiectiv final ieftinirea preţurilor la produselor alimentare prin plafonarea marjelor de adaosul comercial la nivel de procesator cu 20%, la nivel de distribuitor cu 5% şi la nivel de vânzător final de asemenea cu 20%,”, a spus ministrul.

„Este proiectul mult aşteptat de către toţi românii şi care urmează să fie implementa pe o perioadă de trei luni de zile şi sunt aşteptate ieftiniri considerabile a prețului la aceste produse alimentare”, a explicat Boloş.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Institutul Diplomatic Român anunță finalizarea cu succes a Programului de formare profesională în domeniul afacerilor europene

„Aici trebuie să fim atenţi ca această ieftinire să apară pe tot lanţul, de la procesator până la vânzătorul final şi distribuitor, şi să poată să fie implementat aşa cum a fost susţinut de ministerul Agriculturii și lista care deja o avem anexată la proiectul de ordonanță cuprinde produse alimentare de bază pe care le folosesc toți românii”, a adăugat el.

„Acuma este de văzut dacă după cele trei luni de zile, dacă prețurile s-au ieftinit, dacă prețurile au rămas tot la fel. O măsură care în alte state ale Uniunii Europene au produs și au avut efecte pe anumite categorii de riscuri. Este prematur să discutăm continuarea. Eu spun că trebuie să vedem modul în care va produce efecte și în funcție de asta să luăm pe mai departe măsurile corespunzătoare continuării. Dacă prețurile scad și în piață se vede la raft o scădere a prețurilor, este limpede că această măsură este în folosul românilor și trebuie continuată”, a conchis Boloș.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Biomasa forestieră și energia regenerabilă, în dezbatere la Conferința ASFOR: Solutii pentru viitorul durabil al României


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top