Connect with us

Marcel Boloş: Peste 6 miliarde de lei pleacă lunar de la Ministerul Finanţelor către sănătate

1d90cb41 bolos - Moldova Invest

Național

Marcel Boloş: Peste 6 miliarde de lei pleacă lunar de la Ministerul Finanţelor către sănătate

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Peste 6 miliarde de lei pleacă lunar de la Ministerul Finanţelor către sănătate, iar comparativ cu anul trecut se înregistrează o creştere de aproximativ 30% a cheltuielilor Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

În ședința de Guvern de joi, bugetul Ministerului Sănătății pentru anul 2024 va fi suplimentat cu suma totală de 3,039 miliarde lei în credite de angajament și 39 milioane lei în credite bugetare. Aceste fonduri suplimentare vor asigura continuitatea în furnizarea materialelor și prestarea serviciilor medicale, precum și plata cheltuielilor aferente personalului din casele de asigurări de sănătate și din CNAS.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Investițiilor, Adrian Câciu, avertizează: "Evaziunea fiscală în România rămâne constantă, pierderi de 32-33 de miliarde de euro anual"

Potrivit ministrului Finanțelor, suma alocată va permite, pentru trimestrul IV din 2024, majorarea valorii punctului pe serviciu medical în asistența ambulatorie de specialitate pentru specialitățile clinice, de la 4,5 la 5 lei. De asemenea, va menține valorile punctelor „per capita” și pe serviciu în asistența medicală primară, precum și valoarea lunară pentru asistența medicală dentară.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top