Connect with us

Marcel Ciolacu: „Nu poţi să ai o fiscalitate de tip offshore pe microîntreprinderi!”

marcel ciolacu 1 - Moldova Invest

Național

Marcel Ciolacu: „Nu poţi să ai o fiscalitate de tip offshore pe microîntreprinderi!”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, în cadrul deschiderii Forumului Studenţilor Români de Pretutindeni (FSRP) – ediţia 2023, despre eliminarea excepţiilor fiscale, că nu poţi să ai o fiscalitate de tip offshore pe microîntreprinderi, Comisia Europeană arătând că trebuie văzut unde gradual se scot aceste excepţii, dar discuţia şi scoaterea lor nu este una brutală, care să le strice activitatea.

Premierul Marcel Ciolacu a mai menționat că Guvernul are programe în desfăşurare, start-up-uri, şi încearcă să li se dea o latură şi pentru românii care sunt plecaţi în străinătate, pentru ca şi aceştia să aibă acces la această platformă, în ideea că poate revin în România.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România găzduiește a V-a ediție a Forumului de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări

„Toate aceste programe continuă. Microîntreprinderile, există o singură abordare diferită a Comisiei, faptul că ele au devenit un fel de offshore în interiorul unui stat. Nu poţi să ai o fiscalitate de tip offshore pe microîntreprinderi. Dar, să rezolvăm problemele primele cinci, fără sărăcie, fără foamete, educaţie, infrastructură. Deci, undeva nu funcţionează. Şi Comisia a spus, înţeleg, haideţi să vedem unde gradual scoatem aceste excepţii. Dar discuţia şi scoaterea excepţiilor nu este una brutală, care să strice activitatea”, a arătat premierul.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul României a aprobat un acord de finanțare de 600 de milioane de euro pentru Autostrada A7 Ploiești – Pașcani

Marcel Ciolacu a mai precizat că HORECA, microîntreprinderile, revin după o perioadă de pandemie când au fost susţinute cu bani de la buget ca să depăşească acel un an şi jumătate în care nu au mai avut activitate.

„Au fost hotelurile închise, restaurantele, cinematografele, teatrele. Atunci, statul român a venit cu fonduri foarte multe, s-a întors până aproape de 6% din PIB către această zonă. Nimeni nu va modifica nimic din ceea ce funcţionează. Pentru mine este foarte important parteneriatul cu partenerul social. Domnul Jianu, de când a intrat PSD la guvernare, este preşedintele la Garantare, deci preşedintele de la IMM-uri este şi la Fondul de Garantare, pentru că el cunoaşte şi şi-a făcut echipa, nu i-am impus nicio echipă. Start-up Nation continuă”, le-a spus Ciolacu studenţilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Premierul Ciolacu propune un echilibru între impozitarea pe muncă şi impozitarea pe capital pentru a evita crizele sociale


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top