Connect with us

Marcel Ciolacu: „Suntem astăzi martorii momentului în care România face pasul decisiv spre independența sa energetică!”

Marcel Ciolacu - Moldova Invest

Național

Marcel Ciolacu: „Suntem astăzi martorii momentului în care România face pasul decisiv spre independența sa energetică!”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, la inaugurarea proiectului Neptun Deep, că, odată cu începerea lucrărilor la extracția gazelor din Marea Neagră, România transmite un mesaj întregii lumi și devine un furnizor de securitate energetică pentru Europa!

”Suntem astăzi martorii momentului în care România face pasul decisiv spre independența sa energetică! Gazul din Marea Neagră este chiar combustibilul care ne va duce către realizarea acestui obiectiv strategic.

Milioane de familii și sute de mii de firme românești așteaptă asta de atâta vreme. Este momentul să punem această resursă la baza devoltării noastre economice, în școli, spitale, ferme și fabrici, în folosul concret al românilor.

Am spus “stimați invitați”, dar sună mai corect “Stimată echipă”! Pentru că astăzi marcăm, în fapt, o realizare a muncii în echipă între stat și mediul privat. Fără această colaborare care, la un moment dat, părea imposibilă, astăzi n-ar fi existat proiectul Neptun Deep, de extracție a gazelor din Marea Neagră. Consilii locale, ministere, Parlament, companii private și de stat, agenții și autorități publice, fiecare a depus un efort care a contat. Le mulțumesc tuturor și vă spun că acesta este modelul de lucru de care are nevoie România!

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Energiei estimează un număr de PROSUMATORI în România până în 2030

Știu că au fost probleme complexe de rezolvat, în special pentru cele două companii implicate – OMV Petrom si Romgaz. Am urmărit constant progresul înregistrat de acest proiect strategic pentru România și pot spune că eforturile făcute cei doi parteneri sunt impresionante. Am convingerea că, după anunțul deciziei de investiții, operațiunile vor fi coordonate la fel de bine pentru a se putea derula cu cea mai mare viteză.

Când eram adolescent, în anii 80, România era recunoscută internațional drept un performer în energie. Astăzi, transmitem întregii lumi, în cel mai demn și puternic mod, că vrem și putem să continuăm moștenirea istoriei noastre energetice.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Marcel Ciolacu laudă industria tutunului din România!

România s-a unit și trece la alt nivel în Europa

Iată, când este vorba despre mize naționale majore, România reușește să-și adune energiile și să facă saltul economic care o va duce la un alt nivel în Europa! Acolo unde românii merită din plin să fie! Avem experiența și expertiza pentru a deveni cel mai important producător al Uniunii Europene în privința gazelor naturale. Iar asta trebuie să fie o sursă reală și continuă de mândrie națională!

Mai există o semnificație importantă: România trece de la vorbe la fapte! Si mă bucur ca asta se întâmplă acum, pentru că – am spus de la început – acest mandat este despre fapte concrete și realizări economice.

Acest proiect va demonstra ca suntem capabili si pregatiti să ne controlăm propriul destin energetic, să ne stabilim propriul curs! Pe drept cuvânt, atenția întregii lumi va indrepta către noi si o spun ferm: suntem pregătiți sa ne asumăm acest rol! Vom fi un furnizor pe termen lung, predictibil si substanțial de securitate energetică! Vom fi un pilon de stabilitate și dezvoltare regională într-o realitate geopolitică nouă și provocatoare!

Moldova Invest îți recomandă și ...   A fost SEMNAT primul contract de proiectare și execuție pentru A8

Știu că provocarile nu s-au oprit. Dimpotrivă, vor fi tot mai mari. Dar este esențial ca lucrările de extracție la zăcământul din Marea Neagră să înceapă cât mai curând.

Vă asigur că vom face tot ce ține de statul român pentru a susține proiectul! Vom continua sa fim parteneri dedicați pentru că, doar așa, contribuim în cel mai concret mod posibil la bunăstarea cetățenilor țării!”, a spus Marcel Ciolacu.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top