Connect with us

Marii retaileri, de acord cu ieftinirea produselor de bază, propusă de Guvernul Ciolacu!

Auchancollage - Moldova Invest

Național

Marii retaileri, de acord cu ieftinirea produselor de bază, propusă de Guvernul Ciolacu!

Membrii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) „îşi reafirmă disponibilitatea de a lucra împreună cu Guvernul României pentru a aplica un mecanism voluntar de reducere a preţurilor la o serie de alimente de bază pe întreg lanţul de produs – producători, procesatori, comercianţi”, potrivit unui comunicat emis vineri.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, astăzi, că mizează pe un acord

“Insistăm pe ideea de voluntariat pentru aplicarea mecanismului de reducere a preţurilor şi nu prin emiterea unui act normativ, marile lanuri de magazine dovedind seriozitate în aplicarea schemei voluntare de diminuare a preţului la lapte, aspect certificat de Ministerului Agriculturii şi de Consiliul Concurenţei, care monitorizează în permanenţă aplicarea acestor reduceri”, se menţionează în comunicat.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Secretarul de Stat Alexandru Rogobete a prezentat Strategia României de Digitalizare în Sănătate, cu proiecte de 650 milioane euro, în fața Comisiei Europene

Totodată, pentru a produce efecte vizibile în buzunarul românilor şi pentru a accelera reducerea inflaţiei, este absolut necesar că mecanismul voluntar să fie aplicat nu doar comercianţilor, ci pe întregul lanţ de produs, aşa cum de altfel au arătat şi reprezentanţii Guvernului.

“AMRCR consideră de maximă importanţă implicarea şi a Consiliului Concurenţei – garantul respectării legislaţiei în acest domeniu în România, cu care Asociaţia este în comunicare permanentă – în aplicarea mecanismului de reducere a preţurilor pe o perioadă limitată la unele sortimente de produse alimentare de bază. Membrii AMRCR apreciază că această măsură este aplicabilă într-o situaţie excepţională, pentru o perioadă limitată de timp, în contracararea unui fenomen extrem de negativ – inflaţia – precum şi pentru păstrarea unui nivel de putere de cumpărare care să asigure accesul tuturor consumatorilor la produsele alimentare de bază”, se spune în comunicat.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Șeful Trezoreriei României sugerează o posibilă îmbunătățire a ratingului de țară. Coerența politicilor, factor decisiv pentru obținerea calificativului BBB

AMRCR a mai asigurat Guvernul României că “este pregătită să fie un partener loial şi eficient în atingerea obiectivului pe care Executivul îl urmăreşte prin acest proiect, iar membrii săi sunt absolut disponibili să continue orice discuţie la nivel tehnic pentru stabilirea tuturor detaliilor mecanismului temporar, voluntar şi pe tot lanţul de reducere a preţurilor la unele alimente de bază, în beneficiul consumatorului român”.

AMRCR (Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România) grupează următoarele companii de retail alimentar şi nealimentar din România: Altex, Artima, Auchan, Brico Depot, Carrefour, Columbus, Cora, DM Drogerie Markt, Decathlon, Dedeman, Flanco, Hornbach, Ikea, Kaufland, Lidl, Mega Image, Metro Cash & Carry, Mobexpert, Penny, Pepco, Profi, Selgros şi este membră a Confederaţiei Patronale “Concordia” şi a organizaţiei “EuroCommerce”.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul a MAJORAT plafonul de garanții pentru programul IMM Invest cu aproape 5 miliarde de lei


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top