Connect with us

Ministerul Apărării lansează o campanie de recrutare masivă: peste 4.000 de soldați profesioniști

WhatsApp Image 2023 05 03 at 09.57.14 - Moldova Invest

Național

Ministerul Apărării lansează o campanie de recrutare masivă: peste 4.000 de soldați profesioniști

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat marți, 2 mai 2023, că demarează o campanie extinsă de recrutare a soldaților profesioniști pentru structura de forțe a Armatei României

Aceasta este una dintre cele mai mari campanii de recrutare și selecție din istoria țării, cu scopul de a ocupa 4.159 de posturi de soldați și gradați profesioniști.

Potrivit MApN, la nivelul structurii de forțe a Armatei României se organizează una dintre cele mai ample campanii de recrutare și selecție pentru ocuparea a 4.159 de posturi de soldați/gradați profesioniști.

În perioada 2 mai – 16 iunie, candidații care optează pentru dobândirea calității de soldat profesionist pot solicita înscrierea în cadrul centrelor militare zonale, județene sau de sector (după caz) pe a căror rază de responsabilitate își au domiciliul.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Moldova Invest în dialog cu Ștefan Krasovschi-MUREA, ministru consilier în cadrul Ambasadei României în Republica Moldova

Calendarul de recrutare și selecție a candidaților

Acesta este calendarul de recrutare și selecție a candidaților:

  1.  înscrierea: 2 mai – 16 iunie;
  2.  evaluarea psihologică, evaluarea capacității motrice, interviul: 22 mai – 23 iunie;
  3.  examinarea medicală: 6 – 30 iunie;
  4.  termenul final de întocmire a dosarelor: 21 iulie.

Candidații interesați de această oportunitate se pot înscrie în perioada 2 mai – 16 iunie, la centrele militare zonale, județene sau de sector pe a căror rază de responsabilitate își au domiciliul.

Moldova Invest îți recomandă și ...   CJ Bacău a depus actele pentru obținerea autorizației de construire a Parcului Sportiv Athletic Park, o investiție de 14,5 milioane de euro

Procesul de selecție include evaluări psihologice, teste de aptitudini motrice și interviuri, urmate de examinări medicale.

Soldații profesioniști (SGP) reprezintă cel mai numeros corp de personal militar din România și au roluri diverse, de la execuția de misiuni specifice, la asigurarea securității și a întreținerii infrastructurii militare.

SGP pot fi selectați pentru a urma cursuri de formare în calitate de subofițeri, maiștri militari sau ofițeri.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul a aprobat plata unor ajutoare de stat pentru antreprenori şi agricultori. 182 de milioane de lei în plus pentru cultivatorii de roșii


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top