Connect with us

Ministerul Dezvoltării SPRIJINĂ FINANCIAR unitățile administrativ-teritoriale care folosesc biomasă

ministrul dezvoltarii - Moldova Invest

Național

Ministerul Dezvoltării SPRIJINĂ FINANCIAR unitățile administrativ-teritoriale care folosesc biomasă

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ministerul Dezvoltării acordă sprijin financiar primăriilor care utilizează biomasă ca sursă de energie

 

Cseke Attila, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a dat undă verde pentru alocarea ultimei tranșe în valoare de 92.797.323,25 lei către bugetele locale din 17 unități administrativ-teritoriale.

Aceasta face parte din schema de sprijin pentru sistemelor centralizate de furnizare a energiei termice către populație în sezonul rece 2022-2023.

Moldova Invest îți recomandă și ...   A fost semnat contractul pentru achiziționarea unui nou radar pentru supravegherea spațiului aerian al Republicii Moldova

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a anunțat că va repartiza o sumă de bani către unităţile administrativ-teritoriale care au depus cereri pentru consumul de combustibil sub formă de păcură, cărbune, biomasă sau gaze naturale.

Cseke Attila mdlpa - Moldova Invest

Această sumă va ajunge la municipiile Buzău, Craiova, Motru, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Brad, Iaşi, Drobeta-Turnu Severin, Suceava, Vatra Dornei, Timişoara, Râmnicu Vâlcea, oraşele Nehoiu, Întorsura Buzăului, Horezu, precum şi comuna Taşca.

Moldova Invest îți recomandă și ...   C.N.A.I.R. a lansat licitatia pentru lotul Miercurea Nirajului - Sărățeni din Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț

Această măsură face parte din programul de sprijin aprobat de Guvern pentru unităţile administrativ-teritoriale la nivelul cărora sunt funcţionale sisteme de alimentare centralizată cu energie termică pe bază de cărbune, păcură sau biomasă.

ministerul dezvoltarii - Moldova Invest

În total, Ministerul Dezvoltării a repartizat 250 de milioane de lei pentru acest program, cu această ultimă tranșă

 

Prin acest program, MDLPA a decontat până la 50% din suma facturată pentru achiziţia de cărbune, păcură, biomasă sau gaze naturale (inclusiv TVA), realizată în perioada octombrie 2022 – martie 2023 de către producătorul de energie termică.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Cum au evoluat prețurile la alimentele cu adaosul comercial plafonat?

Această măsură este menită să sprijine producătorii de energie termică din România și să încurajeze consumul de combustibili alternativi, dar și să ajute unitățile administrativ-teritoriale să-și reducă costurile la încălzirea locuințelor și a clădirilor publice.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top