Connect with us

Ministerul Finanţelor va împrumuta 4,6 miliarde de lei în luna iulie!

finante - Moldova Invest

Național

Ministerul Finanţelor va împrumuta 4,6 miliarde de lei în luna iulie!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ministerul Finanțelor din România dorește să împrumute 4,6 miliarde de lei în luna iulie 2023.

Aceste împrumuturi vor fi obținute de la băncile comerciale. Din această sumă, 4 miliarde de lei vor fi obținuți prin emisiuni de obligațiuni de tip benchmark, iar suma de 600 milioane de lei poate fi adăugată prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive asociate acestor emisiuni.

Valoarea totală a împrumutului de 4,6 miliarde de lei este cu 1,88 miliarde de lei mai mică decât suma programată pentru luna iunie. Aceste împrumuturi vor fi utilizate pentru refinanțarea datoriei publice existente și finanțarea deficitului bugetului de stat.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Producția de grâu a României, aproape de 9,8 milioane de tone, peste cea din 2023

Conform prospectului publicat în Monitorul Oficial, în luna iulie vor fi organizate opt licitații pentru emisiuni de obligațiuni de tip benchmark, fiecare în valoare de 500 de milioane de lei. La aceste licitații va urma a doua zi o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, reprezentând 15% din valoarea inițială a fiecărei emisiuni de obligațiuni, adică un total de 600 milioane de lei.

Aceste împrumuturi sunt parte a strategiei financiare a Ministerului Finanțelor pentru a asigura necesarul de finanțare al guvernului și a gestiona eficient datoria publică.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Astăzi demarează lucrările de reparație a Podului Giurgiu-Ruse, pe tronsonul bulgar


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top