Connect with us

Ministerul Muncii va implementa, de la 1 ianuarie 2024, Venitul Minim de Incluziune

simona bucura oprescu cresterea pensiilor 66822200 - Moldova Invest

Național

Ministerul Muncii va implementa, de la 1 ianuarie 2024, Venitul Minim de Incluziune

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială, împreună cu Banca Mondială şi cu sprijinul autorităţilor locale din întreaga ţară vor implementa, de la 1 ianuarie 2024, Venitul Minim de Incluziune

Beneficiarii acestui program vor fi doar cei aflați într-o reală nevoie, constituind o inițiativă concentrată pe persoanele vulnerabile, menită să înlocuiască Venitul Minim Garantat și Alocația pentru Susținerea Familiei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   INS: Volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 1,1% în primele cinci luni ale anului 2024

Ministerul subliniază că această abordare va duce la reducerea birocrației, în timp ce beneficiile pentru persoanele vulnerabile vizate vor crește.

Se pune accentul pe faptul că doar cei cu adevărat nevoiași vor beneficia de acest program, iar odată cu beneficiile vor veni și responsabilități sporite.

Copiii din familiile care vor beneficia de Venit Minim de Incluziune vor fi obligatoriu înscriși la școală și vor primi automat și o bursă socială. Persoanele apte de muncă vor primi sprijin din partea statului și vor fi încurajate să își găsească un loc de muncă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Transformarea fiscalității prin Inteligența Artificială: Cum poate AI revoluționa munca specialiștilor fiscali

Programul acoperă și vârstnicii instituționalizați care îndeplinesc criteriile de eligibilitate, aceștia devenind automat asigurați în sistemul de sănătate.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a efectuat o vizită în teren în comunitățile vulnerabile din județul Ialomița împreună cu o delegație a Băncii Mondiale și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Plăți Inspecție Socială Ialomița și Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială.

Vizita a avut scopul de a identifica potențialii beneficiari ai Venitului Minim de Incluziune, care va fi implementat începând cu 1 ianuarie 2024. Exemplele întâlnite în teren au evidențiat necesitatea acestui program în sprijinirea persoanelor aflate în situații dificile.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Comisia Europeană AVERTIZEAZĂ România cu privire la LIPSA REFORMELOR! Pot fi SUSPENDATE fondurile europene?


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top