Connect with us

Ministerul Transporturilor vizează să atingă 1.000 de kilometri de drum de mare viteză până la sfârșitul anului

WhatsApp Image 2023 04 10 at 10.02.12 - Moldova Invest

Național

Ministerul Transporturilor vizează să atingă 1.000 de kilometri de drum de mare viteză până la sfârșitul anului

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, a anunțat că până la sfârșitul acestui an se dorește atingerea a 1.000 de kilometri de drum de mare viteză, prin încheierea de contracte de execuție pentru acești kilometri

Ionel Scrioşteanu a subliniat că acest lucru este o premieră tristă, care trebuia realizată cu mult timp în urmă.

Potrivit oficialului, Ministerul Transporturilor a reușit să crească productivitatea la nivelul companiei de drumuri, ceea ce a dus la o creștere a numărului de contracte care merg bine.

În ultimii trei ani, trendul a fost pozitiv în ceea ce privește infrastructura rutieră, fiind cheltuiți aproximativ 16 miliarde de lei în acest scop, față de 2,7 miliarde de lei în 2019.

Moldova Invest îți recomandă și ...   ADR Nord va susţine dezvoltarea infrastructurii subzonei Soroca a ZEL Ungheni-Business

WhatsApp Image 2023 04 10 at 09.55.38 - Moldova Invest

Anul acesta va fi un an cu câteva premiere. În luna iunie, până la sfârşitul lunii, vom atinge prima mie de kilometri de drum de mare viteză, aici includem şi drumurile expres.

WhatsApp Image 2023 03 06 at 12.46.00 - Moldova Invest

E o premieră tristă pentru că doar după treizeci şi ceva de ani atingem această cifră, doar că trebuia atinsă mult, mult mai demult.

 

O altă premieră pe care vrem să o atingem până la sfârşitul anului o reprezintă o altă mie de kilometri şi am vrea să atingem ţinta de o mie de kilometri cu contract de execuţie lucrări, adică să avem o predictibilitate pe următoarea mie.

În ultimii trei ani avem un trend pozitiv la transporturi pe rutier: avem din ce în ce mai multe contract e care merg bine şi din ce în ce mai puţine contracte care merg prost, asta şi datorită faptului că avem constructori care au învăţat”, a declarat pentru Digi24, Ionel Scrioşteanu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   225 de milioane de euro pentru reabilitarea, cât și construirea de noi unități școlare

România a eșuat în ultimii 30 de ani să construiască autostrăzi, în ciuda fondurilor disponibile

În ciuda acestor progrese, România a eșuat în ultimii 30 de ani să construiască autostrăzi, în ciuda fondurilor disponibile. Scrioşteanu a explicat că motivele au fost legate de incapacitatea administrativă și de instabilitatea politică, precum și de lipsa prioritizării proiectelor la nivelul Ministerului Transporturilor.

Aceste probleme au condus la rectificări negative ani la rând, ceea ce a dus la lipsa de performanță și de producție în ceea ce privește construcția de autostrăzi.

Moldova Invest îți recomandă și ...   La Forumul Diplomației de la Antalya, vicepremierul Moldovei, Mihai Popșoi a avut mai multe discuții cu miniștrii de externe din Turcia, Luxemburg, Muntenegru și Azerbaidjan

Oficialul din Ministerul Transporturilor este optimist că situația se va îmbunătăți în viitor, iar România va reuși să își construiască infrastructura rutieră mult așteptată.

Declarația secretarului de stat Ionel Scrioșteanu vine în contextul în care România se confruntă cu o infrastructură rutieră subdezvoltată, care a fost mult timp ignorată și amânată.

Cu toate acestea, progresele făcute în ultimii ani, precum creșterea productivității și încheierea de contracte pentru construcția de autostrăzi, reprezintă un semnal de speranță pentru viitorul infrastructurii rutiere din țara noastră.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top