Connect with us

Ministrul Adrian Câciu: „Peste 300.000 de angajați din sectorul educație vor beneficia de alocare financiară suplimentară de 427 milioane lei.”

adrian caciu ministru finante - Moldova Invest

Național

Ministrul Adrian Câciu: „Peste 300.000 de angajați din sectorul educație vor beneficia de alocare financiară suplimentară de 427 milioane lei.”

Ministrul fondurilor europene, Adrian Câciu, a anunțat că peste 300.000 de angajați din educație vor primi suplimente financiare în sumă totală de 427 milioane lei, distribuite ca prime de carieră didactică și profesională

Măsurile financiare pentru luna octombrie, vin în beneficiul angajaților din educație și a participanților la programul “Sprijin pentru România”.

„Octombrie vine cu vești bune atât pentru angajații din educație cât și pentru beneficiarii programului Sprijin pentru România.

Astfel, în luna octombrie, peste 300.000 de angajați din sectorul educație vor beneficia de alocare financiară suplimentară de 427 milioane lei pentru:

– prima de carieră didactică pentru personalul didactic si didactic auxiliar, în valoare nominală de 1500/persoană;
– prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare nominală de 500 lei/persoană.

Acest tip de sprijin se va acorda în conformitate cu prevederile OUG 58/2023, estimarea noastră fiind că banii vor ajunge la personalul din educație în perioada 20-27 octombrie.

Tot în luna octombrie vor fi alimentate cardurile pentru alimente cu o nouă tranșă de 250 de lei pentru peste 2,5 milioane de persoane eligibile în programul Sprijin pentru România, estimarea noastră fiind că, la data de 15 octombrie 2023 cardurile vor fi alimentate iar beneficiarii vor putea achizitiona bunurile de bază la preturi în scadere.

La acest moment așteptăm alimentarea conturilor MIPE de către Ministerul de Finante pentru implementarea cu succes și la timp a acestor măsuri așteptate de români și asumate de către Guvernul României.” a mai explicat ministrul Adrian Câciu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   33,9 milioane de euro, ajutor alocat României pentru pagubele cauzate de seceta din 2022

Distribuirea acestor bonificații este planificată între 20 și 27 octombrie, conform OUG 58/2023.

În plus, cardurile alimentare din cadrul programului “Sprijin pentru România” vor fi reîncărcate cu 250 de lei pentru peste 2,5 milioane de beneficiari eligibili, previzionat pentru data de 15 octombrie 2023.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top