Connect with us

Ministrul Agriculturii, Florin BARBU: “Import de cereale în România nu pot face decât fermierii şi procesatorii români!”

florin barbu spune ca deocamdata nu a primit nicio solicitare din partea fermierilor usa ministerului este deschisa 65a119a5472e7 scaled 1 scaled - Moldova Invest

Național

Ministrul Agriculturii, Florin BARBU: “Import de cereale în România nu pot face decât fermierii şi procesatorii români!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a reiterat poziția fermă a României privind importul de cereale din Ucraina, afirmând că aceasta este exclusă și că doar fermierii și procesatorii români sunt responsabili de comerțul cu cereale în țară

Barbu a subliniat că, în luna octombrie a anului trecut, România a exportat o cantitate mai mare de grâu decât întreaga cantitate de cereale ucrainene care au tranzitat țara. “Practic, noi am exportat mai mult decât s-a făcut tranzit prin România”, a declarat ministrul.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România vrea să investească într-o afacere de miliarde de euro!

Barbu a făcut referire și la recentele controverse legate de vama Siret, unde a solicitat investigarea pentru a clarifica orice suspiciuni de nereguli. “Am cerut vămii Siret să-mi dea accesul pentru a filma și pentru a arăta fermierilor situația reală”, a adăugat el, subliniind că, ca urmare a demersurilor, cântarul de intrare în țară va fi funcțional începând de luni.

În plus, ministrul Barbu a subliniat că nu există posibilitatea de import de cereale ucrainene în România, deoarece Ministerul Agriculturii nu a eliberat nicio licență pentru aceasta. “Practic, de import, în România, de cereale, nu se pune problema!”, a insistat el.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene aduce noutăți pentru Startup Nation 2024: accent pe cofinanțarea proprie și clarificări pentru antreprenori eligibili

În final, Florin Barbu a cerut ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, să accelereze implementarea sigiliilor electronice pentru TIR-urile care transportă cereale din Ucraina, subliniind angajamentul de a elimina orice problemă cu care se confruntă fermierii români în cadrul comerțului agricol.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top