Connect with us

Ministerul Antreprenoriatului oferă finanțare nerambursabilă românilor din Diaspora

WhatsApp Image 2022 05 24 at 09.01.29 - Moldova Invest

Național

Ministerul Antreprenoriatului oferă finanțare nerambursabilă românilor din Diaspora

Ministrul Antreprenoriatului, către diaspora, Constantin-Daniel Cadariu: Veţi putea accesa o finanţare nerambursabilă de până la 200.000 lei prin programul Start-Up Nation, pentru a vă deschide propria afacere în ţară! România vă aşteaptă!

Românii din diaspora care doresc să revină în ţară şi să investească într-o afacere pot obţine finanţare de până la 200.000 lei prin intermediul programului Start-Up Nation, aflat la cea de-a treia ediţie, precizează Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Președintele Consiliului Fiscal din România, Daniel Dăianu, avertizează că deficitul bugetar rămâne o vulnerabilitate majoră pentru economia României în 2024

„România este acasă! Aici putem clădi împreună un prezent şi un viitor tot mai prosper, atât pentru noi, cât şi pentru copiii noştri. Sunt multe oportunităţi de care puteţi profita! Una dintre ele este programul Start-Up Nation, care are în premieră un pilon dedicat diasporei. Concret, veţi putea accesa o finanţare nerambursabilă de până la 200.000 lei pentru a vă deschide propria afacere în ţară! România vă aşteaptă!”, a declarat ministrul antreprenoriatului şi turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Pas important în MODERNIZAREA FEROVIARĂ. România a primit primul tren electric achiziționat după mai bine de două decenii!

Suma maximă, în valoare de 200.000 lei, poate fi obţinută dacă se vor crea prin proiect cel puţin două locuri de muncă full time. Aplicanţii care îşi asumă, în schimb, crearea unui singur loc de muncă, vor putea primi maximum 100.000 lei. Suplimentar, firma beneficiară trebuie să vină cu o cofinanţare în procent de cel puţin 5% din valoarea eligibilă a proiectului.

Pentru a accesa programul, în plus faţă de condiţiile standard impuse de procedură, românii din diaspora trebuie să facă dovada domiciului sau rezidenţei în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii, printr-un permis de şedere/dovadă de stabilire, viză de rezidenţă/de lungă şedere sau certificate de rezidenţă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   A fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii de capăt vestic al Autostrăzii Unirii A8

Bugetul total pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora este de 20.031.000 lei. Obiectivul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), instituţie care gestionează şi implementează programul, este de a finanţa 1.000 de beneficiari.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top