Connect with us

Ministrul Daniel CADARIU: “Avem cu 16% mai mulți turiști în primele nouă luni ale acestui an”

CADARIU - Moldova Invest

Național

Ministrul Daniel CADARIU: “Avem cu 16% mai mulți turiști în primele nouă luni ale acestui an”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

În primele nouă luni ale anului 2022, România a primit cu 90% mai mulți turiști străini, iar numărul turiştilor români a crescut cu 9%, a declarat ministrul Daniel Cadariu, potrivit Agerpres

“Pentru primele nouă luni, conform Institutului Naţional de Statistică, indicatorul principal care reflectă activitatea turistică din România – şi mă refer la numărul de turişti – arată foarte bine. Prin comparaţie cu valoarea indicatorului din 2021, avem o creştere de 16% a numărului de turişti.

Aproximativ 9% pentru turiştii români şi o creştere de aproximativ 90% a numărului de turişti străini. Zic eu că este o confirmare a efortului susţinut comun dintre autorităţi, operatori şi minister în a susţine activitatea turistică din România”, a precizat ministrul.

“În ceea ce priveşte programul Horeca 2, s-a adoptat ordonanţa de urgenţă, noi ne-am făcut datoria şi solicitarea industriei de 750 de milioane de euro am transmis-o către Ministerul de Finanţe, însă, zilele trecute, ne-am preocupat împreună cu reprezentanţii Ministerului Fondurilor europene şi am găsit posibilitatea ca o sumă de 300 de milioane de euro să provină din bani europeni, din acel buffer de 10% din Fondul de Coeziune ce poate fi folosit pentru cadrul temporar Ucraina”, a conchis Daniel CADARIU, Ministrul Antreprenoriatului și Turismului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   INS: Producţia de carne, lapte şi produse lactate din unităţile industriale în anul 2023


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top