Connect with us

Ministrul Dezvoltării din ROMÂNIA ia ca model măsura Ungariei pentru a avea CASE MAI ACCESIBILE

WhatsApp Image 2023 04 07 at 13.22.36 - Moldova Invest

Național

Ministrul Dezvoltării din ROMÂNIA ia ca model măsura Ungariei pentru a avea CASE MAI ACCESIBILE

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, intenționează să implementeze proiecte tip de case în România, urmând exemplul Ungariei, pentru a reduce costurile și a simplifica procesul de construcție a unei locuințe

Această măsură constă în proiecte tip de case puse la dispoziția publicului de către Guvern, care ar reduce costurile și ar simplifica procesul de construire a unei locuințe.

În Ungaria, această măsură a fost implementată cu succes, iar familiile care și-au construit case folosind aceste proiecte tip au reușit să economisească bani și timp în procesul de construcție.

Acest sistem a permis și o creștere a standardelor de construcție și a calității locuințelor.

Ministrul Dezvoltării a menționat că a discutat despre această măsură cu omologul său din Ungaria, Lázár János, în cadrul unei întâlniri la Budapesta.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Energiei a anunțat că facturile românilor la gaze și energie electrică se vor ieftini

Cei doi miniștri au discutat și despre simplificarea și eficientizarea proceselor din domeniul construcțiilor, necesitatea investițiilor în infrastructura mare și coordonarea construirii pistelor cicloturistice astfel încât acestea să se întâlnească la graniță.

România a fost una dintre primele state membre ale UE care a găsit o soluție la scumpirea materialelor de construcție

De asemenea, Cseke Attila a subliniat că România a fost una dintre primele state membre ale Uniunii Europene care a găsit o soluție la scumpirea materialelor de construcție și a oferit ajutorul său Ungariei în acest sens.

În urma acestei experiențe pozitive, ministrul român consideră că această măsură ar putea fi implementată și în România, oferind o soluție bună pentru familiile care își doresc o locuință accesibilă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Datoria statului a trecut în premieră de pragul critic de 800 de miliarde de lei, depășind din nou 50% din PIB

Cseke Attila mdlpa - Moldova Invest

„Ambele state au sisteme și modele care funcționează bine, și care pot fi implementate și de către țara vecină. România a fost printre primele state membre ale Uniunii Europene care a găsit o soluție la scumpirea materialelor de construcție și am oferit ajutorul nostru Ungariei”, a mai scris Cseke Attila.

Deși nu au fost oferite detalii suplimentare, se poate presupune că acest sistem ar implica proiecte tip de case care să fie aprobate și puse la dispoziția publicului de către Guvern, astfel încât familiile să poată alege dintr-o gamă variată de modele și să beneficieze de costuri mai mici și de un proces mai simplu de construcție.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul a aprobat studiile de fezabilitate pentru Autostrada Pașcani-Suceava

Această măsură ar putea avea un impact pozitiv asupra pieței imobiliare din România și ar putea ajuta la reducerea deficitului de locuințe, oferind o opțiune mai accesibilă pentru familiile care își doresc să își construiască o casă.

De asemenea, ar putea stimula și dezvoltarea sectorului de construcții, aducând beneficii economice la nivel local și național.

În concluzie, decizia Ministrului Dezvoltării de a lua ca model o măsură aplicată cu succes în Ungaria pentru a o introduce și în România ar putea reprezenta o soluție.

 

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top