Connect with us

Ministrul Economiei anticipează o creștere de 3,4% în 2024! Perspective și provocări pentru economia României

radu oprea - Moldova Invest

Național

Ministrul Economiei anticipează o creștere de 3,4% în 2024! Perspective și provocări pentru economia României

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Radu Oprea, ministrul Economiei, previzionează că economia României va înregistra o creștere de 3,4% în 2024, generând venituri suplimentare de 50 miliarde de lei pentru bugetul de stat

Această prognoză optimistă se bazează pe indicatori economici și instituții care validează aceste estimări.

El afirmă că această creștere economică va fi alimentată în mare parte de investiții și programe guvernamentale care au demonstrat deja efecte pozitive, cum ar fi succesul programului Start-up Nation. De asemenea, susține că investițiile în proiecte mari de infrastructură, precum autostrăzile și căile ferate, împreună cu fondurile europene, vor continua să stimuleze creșterea economică.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Moldova Invest în dialog cu E.S. Stefan Tomašević, Ambasadorul Serbiei în România

Cu toate acestea, există incertitudini legate de evoluția economiei zonei euro, care reprezintă o parte semnificativă din exporturile României. Situația economică a zonei euro, în special a țărilor precum Germania, poate influența performanța economică a României în viitor.

În ciuda acestor provocări, ministrul economiei se bazează pe datele și estimările care nu sunt exclusiv guvernamentale, ci și ale altor instituții pentru a susține previziunile sale optimiste legate de creșterea economică a țării în anul următor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România înregistrează cea mai mare rată INFLAȚIEI din Uniunea Europeană pentru a doua lună consecutivă


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top