Connect with us

Ministrul Economiei, Florin SPĂTARU: „Planul de restructurare operaţională a ROMAERO, aprobat în Guvern, vizează stabilizarea societăţii!”

floin spataru e1660135932413 - Moldova Invest

Național

Ministrul Economiei, Florin SPĂTARU: „Planul de restructurare operaţională a ROMAERO, aprobat în Guvern, vizează stabilizarea societăţii!”

Astăzi, 10.08.2022, în ședința de Guvern a fost aprobat planul de restructurare operațională a Societății ROMAERO S.A. pentru perioada 2022-2031

„Industria de apărare din România poate fi revitalizată, dar pentru acest lucru trebuie să avem o strategie, un plan, fie că vorbim de investiții sau de reorganizarea activității.

Romaero este cea mai mare companie din industria aerospațială și de apărare românească, fiind și unul dintre cei mai importanți furnizori de produse și servicii pentru Forțele Aeriene Române, dar dificultățile întâmpinate în pandemie, precum și refuzurile repetate ale consiliilor de administrație de a aproba planurile de redresare, reorganizare și restructurare a societății propuse de alungul timpului, începând cu anul 2015, au avut ca efect scăderea rapidă a cifrei de afaceri și degradarea continuă a tuturor indicatorilor de performanță.

Nu îmi doresc să arăt cu degetul vinovații, vreau ca în mandatul meu să fac lucrurile corect. Planul de restructurare operațională a Societății ROMAERO S.A. aprobat astăzi în Guvern este un demers ambițios, care vizează stabilizarea societății, prin restructurarea datoriilor către stat și creditori, însoțită de un program de investiții necesare retehnologizării fluxurilor de producție și mentenanță, în scopul creșterii productivității muncii și extinderii portofoliului de clienți.

Implementarea acestor măsuri va asigura repoziționarea societății ROMAERO S.A. în industria aerospațială națională și globală și menținerea capabilităților naționale necesare, în situații de criză sau conflict, pentru structurile de ordine publică, apărare și siguranță națională”, a declarat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Parlamentul va dezbate bugetul de stat și al asigurărilor sociale pe 2024

Planul de reorganizare al ROMAERO stabilește pașii de urmat pe termen scurt, mediu și lung. Astfel, având ca scop revitalizarea societății, eficientizarea economico – financiară și îndeplinirea unor obiective operaționale ce vor permite societății să devină atractivă pentru realizarea unor parteneriate strategice.

florin spataru - Moldova Invest

„Măsurile propuse vor avea un impact pozitiv atât în ceea ce privește păstrarea și creșterea locurilor de muncă, cât și în ceea ce privește cooptarea în circuitul productiv a specialiștilor în domeniu”, susține Florin Spătaru.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Posibilitatea de extindere a scutirii de taxe pentru suma de 200 de lei din salariul minim pe economie, luată în considerare și pentru anul 2024

De asemenea, implementarea Planului de restructurare operațională a Societății ROMAERO S.A. asigură funcționarea acestei societăți la standardele optime, pentru satisfacerea cerințelor Forțelor Sistemului Național de Apărare, astfel încât să fie asigurate toate condițiile specifice necesare pentru îndeplinirea angajamentelor asumate de România prin participarea Armatei Române, cu forțe în teatrele de operații și la misiunile de menținere a păcii, alături de forțele NATO și cele ale Uniunii Europene.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministerul Energiei anunță investiții de peste 800 milioane de euro în proiecte de energie verde


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top