Connect with us

Ministrul Economiei, Florin SPĂTARU: „România economică are o hartă oficială!”

florin spataru - Moldova Invest

Național

Ministrul Economiei, Florin SPĂTARU: „România economică are o hartă oficială!”

Ieri, 04.08.2022, a fost lansat Atlasul Economic al României, un instrument extrem de util pentru investitorii români și străini care vor să dezvolte afaceri în România

„Este vorba mai exact despre o platformă unde vor fi încărcate informații economice și sociale relevante pentru a fi configurată o imagine cât mai clară asupra oportunităților de investiții într-o regiune sau alta pe teritoriul României.

Datele ce se vor regăsi pe această harta economică a României vor servi, printre altele, și la construcția unei strategii de dezvoltare, în funcție de polii de competitivitate identificați prin acest nou sistem electronic”, a spus ministrul economiei Florin Spătaru, la conferința de închidere Proiectului “Dezvoltarea capacității instituționale a Ministerului Economiei – SIPOCA 7”.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernatorul BNR are în vedere scăderea dobânzii de referință, dar vrea să se convingă că„inflaţia merge categoric în jos”

florin spataru - Moldova Invest

În cadrul proiectului “Dezvoltarea capacității instituționale a Ministerului Economiei – SIPOCA 7”,  autoritatea centrală a elaborat Documentul de Politică Industrială ce reflectă preocupările referitoare la revitalizarea, consolidarea şi diversificarea bazei industriale a României prin creşterea competitivității sale, prin îmbunătăţirea capacităţii de inovare la nivelul întreprinderilor, utilizarea eficientă a resurselor naturale disponibile şi o specializare inteligentă, care  să conducă la realizarea de produse industriale cu valoare adăugată mare.

Există o preocupare reală în rândul companiilor care fie vor să-și extindă activitatea, fie vor să investească în noi afaceri în România. În aceste condiții, este nevoie de o adresare directă către acești investitori care au nevoie de o imagine clară asupra unei strategii de dezvoltare economică de țară.

Consider că prin instrumentele realizate în cadrul  proiectului contribuim la construcția unei imagini transparente și corecte pentru investitori și autorități deopotrivă”, a adăugat ministrul Spătaru.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Agricultorii pot accesa fonduri nerambursabile de până la 1,5 MILIOANE de euro pentru modernizarea sistemelor de irigații

Proiectul “Dezvoltarea capacității instituționale a Ministerului Economiei – SIPOCA 7” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă – SIPOCA 7 și are un buget de 9.816.257,52 lei, fiind implementat în perioada 10.08.2016 – 09.08.2022.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top