Connect with us

Ministrul Energiei: Ne apropiem de 85% grad de umplere a depozitelor de gaz pentru sezonul rece

burduja - Moldova Invest

Național

Ministrul Energiei: Ne apropiem de 85% grad de umplere a depozitelor de gaz pentru sezonul rece

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a dezvăluit că depozitele de gaze naturale al României pentru sezonul rece sunt umplute la 85% din capacitate.

Ministrului Energiei a mai menționat că, în cazul unei ierni obișnuite, România va recurge exclusiv la gazele produse intern pentru a-și satisface nevoile energetice.

„Ne apropiem de 85% grad de umplere al depozitelor de gaz pentru sezonul rece. Cu 570 milioane metri cubi mai mult ca în perioada similară a anului trecut. Asta este o veste bună pentru că înseamnă că vom putea trece peste o iarnă normală doar folosind gaz din producţia şi depozitele româneşti (100% independenţi). Avem variante şi pentru o iarnă grea, Azerbaidjan, Grecia”, a anunţat Burduja.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Echipamente medicale noi pentru Spitalul de Urgență din Bârlad! Investiția este estimată la 1.131.262 de lei

„Am spus că la iarnă românii nu vor tremura nici de frig, nici de frica facturilor. Nu vă lăsaţi pacăliţi de vocile care încearcă să vă sperie, dragi români. Obiectivul meu este să plătiţi un preţ corect la factură, iar companiile româneşti să fie cât mai competitive”, a mai comunicat Burduja.

Burduja a dezvăluit, la finalul mesajului său, că specialiştii lucrează la planul de iarnă. „Energia trebuie să fie sigură, ieftină şi cât mai verde, în această ordine”, a conchis ministrul Energiei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul alocă 930 de milioane de lei pentru proiecte europene, investiții în infrastructură și activități sportive


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top