Connect with us

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a semnat 12 contracte din PNRR pentru energia regenerabilă, în valoare de peste jumătate de miliard de euro

Collage Maker 09 Aug 2023 12 06 PM 2203 - Moldova Invest

Național

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a semnat 12 contracte din PNRR pentru energia regenerabilă, în valoare de peste jumătate de miliard de euro

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ministrul Energiei a încheiat marți, 8 august, primele 12 contracte pentru investiția numărul 1 din PNRR

Investiția care are ca obiectiv dezvoltarea capacităților de producere a energiei electrice prin utilizarea surselor regenerabile, precum energia eoliană și solară. Valoarea totală a bugetului depășește suma de jumătate de miliard de euro.
WhatsApp Image 2023 08 09 at 12.00.36 1 - Moldova Invest

Sebastian Burduja, Ministrul Energiei:

„Din prima zi a mandatului meu am cerut performanță și eficiență în absorbția fondurilor pentru investiții în sectorul energetic.

Avem 18 miliarde de euro la dispoziție și trebuie să le punem la treabă.

Marți, 8 august am semnat primele 12 contracte pentru investiția 1 din PNRR, care vizează capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară.

Avem un buget total care depășește jumătate de miliard de euro.

Pentru că am primit foarte multe aplicații, vom continua procesarea și evaluarea lor, în ordinea rezultată după evaluarea tehnico-financiară. Vom semna contractele pe măsură ce aceste etape se finalizează pentru fiecare aplicant în parte.

Stadiul fiecărei aplicații este acum public pe site-ul ministerului energiei.

Transparența este importantă. 

Investiția 1 este și jalon în PNRR.”

Ministrul Burduja a subliniat recunoștința sa față de echipa de specialiști implicați în evaluarea rapidă a acestor aplicații critice.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Oprea: Buget de 440 milioane de euro la Start-Up Nation, în 2024. Programul „Femei Antreprenor” ar putea debuta pe 30 iulie

Succesul final al proiectului depinde atât de efortul lor, cât și de implicarea beneficiarilor din sectorul privat. Aceste eforturi sunt fundamentale pentru a asigura României o tranziție verde inteligentă, care să contribuie la dezvoltarea accelerată și sustenabilă a țării.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top