Connect with us

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, consideră că România poate deveni lider regional în sectorul energiei nucleare!

WhatsApp Image 2023 04 11 at 15.45.12 - Moldova Invest

Național

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, consideră că România poate deveni lider regional în sectorul energiei nucleare!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, vede România drept un potențial lider regional în sectorul energiei nucleare, având viziune, tradiţie, resurse şi competenţă.

”Astăzi a avut loc la Ministerul Energiei o întrevedere de mare importanţă pentru viitorul sectorului energiei nucleare româneşti. A fost prezentă conducerea companiei canadiene SNC Lavalin, care deţine tehnologia CANDU de producţie a energiei nucleare. Am discutat despre stadiul proiectelor de investiţii în noile unităţi 3 şi 4, precum şi despre retehnologizarea unităţii 1 de la Cernavodă”, a scris ministrul Energiei pe Facebook.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România, nodul central al unui nou coridor energetic european?

Sebastian Burduja a mai menționat că ”Centrala Nucleară Cernavodă este una dintre cele mai performante din întreaga lume. Şi asta datorită tehnologiei CANDU şi echipei de top de la Nuclearelectrica, atât la nivel managerial, cât şi tehnic. Există toate premisele ca România să fie un lider regional în sectorul energiei nucleare, având viziune, tradiţie, resurse şi competenţă”.

”Proiectele noastre pentru Cernavodă sunt complexe şi de lungă durată. Avem nevoie de parteneri serioşi, iar SNC Lavalin este un actor esenţial pentru planurile României. Voi continua activ eforturile de accelerare a investiţiilor în sectorul energiei nucleare, ceea ce înseamnă energie sigură, fără emisii de CO2, bazată pe resurse româneşti. Deci motor de dezvoltare, productivitate şi locuri de muncă. România Viitorului are nevoie de energia viitorului”, a conchis Burduja.

Moldova Invest îți recomandă și ...   A fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii de capăt vestic al Autostrăzii Unirii A8


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top