Connect with us

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja: „Energie verde pentru viitor! Avem toate șansele să fim primii din Europa sau chiar din lume”

Sebastian Burduja - Moldova Invest

Național

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja: „Energie verde pentru viitor! Avem toate șansele să fim primii din Europa sau chiar din lume”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a anunțat 3 proiecte de dezvoltare care ajută România să accelereaze procesul spre un viitor energetic verde și sigur

„Trei vești bune de azi:

  1. Am finalizat proiectul de lege pentru energie eoliană în Marea Neagră. Da, este posibil și accelerăm. Urmează avizarea interministerială și adoptarea de către Parlament până la finalul sesiunii actuale.

Marcăm astfel o nouă promisiune îndeplinită. La nivelul anilor 2030, vom vedea primele centrale eoliene în largul Mării Negre. Primim încă sugestii pentru textul proiectului legislativ. 

  1. Am vizitat proiectul reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR) de la Doicești, Dâmbovjța. Ritmul lucrărilor de pregătire a amplasamentului este remarcabil, iar aici funcționează deja două parcuri solare de 80MW.

Energie verde pentru viitor! Felicit actorii implicați în compania de proiect, RoPower, Nuclearelectrica și NOVA Power & Gas SRL.

Urmează atragerea unor noi investitori strategici, care vor putea face posibil primele reactoare modulare, bazate pe tehnologia americană NuScale, în România, în orizontul 2029. Avem toate șansele să fim primii din Europa sau chiar din lume.

  1. Stăm bine cu pregătirile pentru iarnă. Stocurile de gaz sunt aproape 99% (!) Ne-am atins toate angajamentele asumate în fața Comisiei Europene și, în condițiile unei ierni normale, vom trece cu bine peste sezonul rece doar cu gaz românesc. Stăm și la dispoziția fraților noștri de peste Prut. Independență și securitate pentru o Românie puternică”, a transmis Ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
Moldova Invest îți recomandă și ...   Dinamica economică în 2024: Proiecții CFA România pentru leu, euro, și inflație

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top