Connect with us

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, vrea ca BUGETUL pe 2023 să fie adoptat în noiembrie. „Avem o rugăminte să ne atrageți atenția când începem să adormim”

adrian caciu ministru finante - Moldova Invest

Național

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, vrea ca BUGETUL pe 2023 să fie adoptat în noiembrie. „Avem o rugăminte să ne atrageți atenția când începem să adormim”

Angajamentul nostru ca Guvern este să avem un buget aprobat de către Parlament în luna noiembrie a acestui an pentru a oferi predictibilitate economiei, investitorilor, dar și o strategie fiscal-bugetară care să ne dea imaginea modului în care va funcționa abordarea statală în sprijinul economiei, a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

Referindu-se la datele INS privind creșterea economică pe trimetrul II, el a spus că este: „rezultat, în fapt, al modului în care companiile din România au răspuns provocărilor cu care s-au confruntat. Este un rezultat pozitiv pe care l-am așteptat și în întâmpinarea căruia am venit cât am putut din perspectiva guvernamentală, limitați de resursele pe care statul le deține”.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investițiile de anvergură în regiunile mai puțin dezvoltate, stimulate printr-o schemă de ajutor de stat de 2,25 miliarde lei 

„Avem o rugăminte către dvs. dar și către companii sau mediu de afaceri să ne atragă atenția când începem să adormim în acest parteneriat pentru că instituțiile de stat, nu neapărat cei care le conduc au această… aplecare către somn, câteodată”, a mai afirmat el.

Economia României, spune Câciu, va crește în acest an mai mult decât a fost prognozat în prognoza de vară

• N-o să vă dau cifra. Aștept prognoza de toamnă pe care construim bugetul.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Președintele CJ Suceava a cerut Guvernului un sprijin în valoare de 12 milioane de lei pentru sistemul centralizat de încălzire din Suceava și Vatra Dornei

CNSP estima pentru acest an, în vară, o creștere economică de 3,5%, iar pentru 2023 de 3,7%.

„Astăzi am avut o serie de discuții inclusiv cu FMI care începe să fie mai optimist din perspectiva stabilității. Nu suntem rupți de realitate. Suntem foarte prudenți. Ceea ce facem în fiecare zi este să menținem stabilitatea. Când menții stabilitate, începi să creezi perspective”, a mai afirmat ministrul Finanțelor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Planul de decarbonizare al României propune eliminarea completă a autovehiculelor pe bază de benzină și motorină până în 2050. Conform acestei strategii, una din cinci mașini va funcționa pe baza tehnologiei cu hidrogen


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top