Connect with us

Ministrul Marcel Boloș: „Industria jocurilor de noroc are nevoie de un regim juridic și fiscal mai riguros, care să asigure un climat de legalitate, stabil, concurențial și predictibil”

Marcel Bolos scaled 1 scaled - Moldova Invest

Național

Ministrul Marcel Boloș: „Industria jocurilor de noroc are nevoie de un regim juridic și fiscal mai riguros, care să asigure un climat de legalitate, stabil, concurențial și predictibil”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș a evidențiat necesitatea unui cadru juridic și fiscal mai strict pentru această industrie. Ministerul Finanțelor a publicat OUG ce va fi pusă în discuție pentru aprobare de către Guvern

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a subliniat importanța reformării sectorului jocurilor de noroc din România, o industrie cu o amprentă economică considerabilă.

Ministerul Finanțelor a publicat un OUG care urmează să fie aprobat de Guvernul României, prin care să se urmărească faptul că resursele provenite din jocurile de noroc sunt gestionate corect.

Printre măsurile propuse, se numără majorarea taxelor asociate licențelor de operare în acest domeniu, care sunt datorate anual, dar și taxelor speciale și garanțiilor cerute companiilor.

În plus, o cerință cheie este ca toți operatorii din industrie să aibă sediul fiscal pe teritoriul țării și, implicit, să își îndeplinească obligațiile fiscale aici.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România, prezență remarcabilă la cel mai prestigios târg de turism din China

Toți operatorii vor fi obligați să aibă sediul fiscal în România

În acest context, Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș a explicat:

„𝐑𝐞𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚 𝐉𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐍𝐨𝐫𝐨𝐜: 𝐔𝐧 𝐢𝐦𝐩𝐞𝐫𝐚𝐭𝐢𝐯

Vorbim despre o industrie cu o forță economică uriașă, care are nevoie de un regim juridic și fiscal mai riguros, care să asigure un climat de legalitate, stabil, concurențial și predictibil.

Ministerul Finanţelor a publicat un OUG care urmează să fie aprobat de Guvernul României, prin care să ne asigurăm că resursele provenite din jocurile de noroc sunt gestionate corect.

În primul rând, vom stabili niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenței de organizare și de exploatare a jocurilor de noroc, care se plătesc anual, precum și a taxelor speciale și a garanțiilor depuse de companii.

Mai mult, toți operatorii vor fi obligați să aibă sediul fiscal în România și să plătească aici taxe și impozite.

Mai departe, nu putem să nu vorbim despre faptul că în spatele cifrelor se află poveștile reale ale oamenilor. Din păcate, multe dintre acestea sunt povești despre suferință, despre speranțe pierdute și familii destrămate. Trebuie să ne amintim că, înainte de toate, suntem responsabili pentru binele fiecărui cetățean.

Tocmai de aceea, reforma trebuie să însemne să ne asigurăm că veniturile colectate în interesul nostru colectiv, nu în beneficiul unor indivizi sau grupuri privilegiate.

O parte din aceste sume vor fi direcționate pentru pentru prevenirea si tratarea dependenţei de jocuri de noroc, sub forma unui fond special destinat, din care să fie alocate sume pentru activităţi şi programe pentru prevenirea şi tratamentul dependenţei de jocuri de noroc.

Tot pentru protejarea persoanelor aflate în situații de risc, vom interzice comercializarea alcoolului în sălile de jocuri de noroc.

Prin reformă, putem institui programe eficiente pentru tratament și prevenție a dependenței de jocurile de noroc, pentru a oferi o mână de ajutor celor care luptă să se elibereze din capcana acestui viciu.”

Dincolo de aspectele financiare și reglementare, ministrul Boloș a atras atenția asupra impactului uman pe care jocurile de noroc îl au asupra societății: povești de suferință, cu vieți distruse și familii dezbinate de această dependență. În această privință, el a subliniat responsabilitatea Guvernului de a veghea la bunăstarea fiecărui cetățean.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România își mizează viitorul energetic pe surse regenerabile și hidrogen! Ce ne așteaptă până în 2050

Sub acest aspect, reforma va viza și alocarea unei părți din veniturile colectate către un fond special destinat prevenirii și tratării dependenței de jocuri de noroc. Acest fond va finanța diverse programe și activități cu scopul explicit de a combate această problemă.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top