Connect with us

Ministrul Mediului, Mircea Fechet: „Avem nevoie de mai mulţi oameni la Garda Forestieră”

Collage Maker 12 Jul 2023 10 57 AM 6837 - Moldova Invest

Național

Ministrul Mediului, Mircea Fechet: „Avem nevoie de mai mulţi oameni la Garda Forestieră”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ministrul Mediului, despre necesitatea creșterii personalului din Garda Forestieră: 1.000 de posturi disponibile, doar 400 sunt ocupate

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a evidențiat importanța creșterii numărului de angajați în cadrul Gărzii Forestiere, întrucât din cele 1.000 de posturi disponibile, doar 400 sunt ocupate. Într-un interviu acordat Digi 24, Fechet a subliniat că evoluțiile recente indică o direcție pozitivă, dar este necesară mărirea capacității administrative.

fechet minister 1068x1383 1 e1689149346823 - Moldova Invest

Garda Forestieră, instituția responsabilă cu protecția și administrarea fondului forestier național, are în prezent puțin peste 200 de angajați în teren, în timp ce numărul total de posturi ocupate este de aproximativ 400.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Acces gratuit pentru pacienții cu cancer fără asigurare de sănătate începând cu 1 iulie

Ministrul a subliniat că este nevoie de forțe noi și de tehnologii care să faciliteze munca acestora pentru a asigura o eficiență sporită în misiunile de protecție a pădurilor.

Cu toate acestea, Mircea Fechet a menționat că lucrurile evoluează în direcția bună și se așteaptă ca toate posturile să fie ocupate într-un timp rezonabil.

Au scăzut semnificativ tăierile ilegale în ultimii ani

Un aspect important menționat de ministrul Mediului este scăderea semnificativă a tăierilor ilegale în ultimii ani. Implementarea sistemului SUMAL și utilizarea aplicației Inspectorul Pădurii au contribuit la monitorizarea și combaterea activităților ilegale în sectorul forestier.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Creșterea exporturilor României în Uniunea Europeană: Performanța IMM-urilor și destinațiile mărfurilor românești

Prin intermediul aplicației, cetățenii pot verifica în timp real legalitatea transportului de lemn, furnizând astfel o transparență sporită în acest domeniu. Mircea Fechet a subliniat că fondul forestier este tot mai bine protejat, exprimându-și optimismul în privința acestui aspect.

Ministrul a menționat că primește rapoarte de monitorizare și că intervenția rapidă și eficientă a Gărzii Forestiere Naționale în astfel de situații este crucială pentru remedierea problemelor și luarea măsurilor necesare.

În ianuarie 2023, Guvernul a adoptat Hotărârea de înființare a Gărzii Forestiere Naționale (GFN), instituție responsabilă cu controlul și implementarea uniformă a regimului silvic în fondul forestier național și în vegetația forestieră din afara acestuia.

Moldova Invest îți recomandă și ...   AFEER solicită autorităţilor să demareze urgent pregătirile pentru re-liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale

Numărul maxim de posturi alocate Gărzii Forestiere Naționale a fost stabilit la 85, inclusiv demnitarii. Inginerul silvic Porzsolt Levente a fost numit primul inspector general al GFN.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top