Connect with us

Ministrul Transporturilor a anunțat că spitalele CFR nu vor fi desființate, ci transferate la autoritățile locale

32 - Moldova Invest

Național

Ministrul Transporturilor a anunțat că spitalele CFR nu vor fi desființate, ci transferate la autoritățile locale

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a subliniat că planul referitor la spitalele CFR nu implică desființarea acestora, ci reorganizarea și transferul lor către autoritățile locale sau instituții specializate, cum ar fi universitățile de medicină

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a subliniat că există 15 spitale aflate în subordinea Ministerului Transporturilor, unități care au rămas sub această coordonare încă dinainte de 1989.

A precizat că nu există intenția de a desființa aceste spitale, mai degrabă, planul este de a le transfera, în funcție de situație, către diferite autorități locale, cum ar fi Consiliile Județene sau primăriile municipiilor reședință, sau de a dezvolta parteneriate cu universități de profil.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Eviden revine pentru a doua oară consecutiv la Black Sea Defense and Aerospace (BSDA) cu soluții inovatoare pentru apărare, industria aerospațială și siguranță publică

Acest transfer implică, de asemenea, preluarea responsabilităților specifice fiecărui spital de către cei care le vor prelua, iar procesul se află într-un stadiu avansat de implementare.

Grindeanu a menționat că în perioada de după Revoluție, aceste 15 spitale au suferit de subfinanțare, iar faptul că Ministerul Transporturilor s-a ocupat de gestionarea lor a avut un impact negativ asupra calității serviciilor medicale, inclusiv în ceea ce privește echipamentele și finanțarea adecvată.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Grecia și România domină peisajul energetic regenerabil! Anul 2023, marcat de o EVOLUȚIE remarcabilă în Europa Centrală și de Est

Astfel, se dorește ca transferul către autoritățile locale sau universități specializate să ofere o soluție benefică pentru toate părțile implicate, în vederea asigurării unei finanțări mai adecvate și a îmbunătățirii calității serviciilor medicale, fără a afecta personalul sau a desființa spitalele.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top