Connect with us

“Modelul Suedez” de siguranță rutieră „2+1” va fi implementat pe drumurile cu acostament lărgit din România

- Moldova Invest

Național

“Modelul Suedez” de siguranță rutieră „2+1” va fi implementat pe drumurile cu acostament lărgit din România

Ministerul Transporturilor a anunțat planurile de introducere a sistemului de siguranță rutieră „2+1”, cunoscut și ca “modelul suedez”, pe drumurile din România

Acest sistem are scopul de a reduce riscul de accidente frontale și de a asigura depășirea în siguranță pe șoselele cu acostament lărgit. Anunțul vine în contextul finanțării prin PNRR a acestei măsuri de siguranță.

Pe drumuri precum “Drumul Morții” DN 2 București – Buzău – Bacău, DN 6 București – Alexandria sau DN 28 în județul Iași, se pot dezvolta sau continua proiecte pentru implementarea sistemului 2+1.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Institutul Diplomatic Român anunță finalizarea cu succes a Programului de formare profesională în domeniul afacerilor europene

Această abordare constă în două benzi de circulație pe un sens și o singură bandă pe sensul opus, permițând depășirea în condiții de siguranță.

De-a lungul timpului, DN 2 a fost cunoscut ca fiind unul dintre cele mai periculoase drumuri din România, cu peste 500 de cruci în semn de omagiu pentru victimele accidentelor.

Această inițiativă vine ca un efort de a îmbunătăți siguranța rutieră pe această rută vitală care leagă Capitala de regiunea Moldovei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România va beneficia de 33,9 milioane de euro din bugetul UE, ca sprijin pentru seceta din 2022

Reabilitarea DN 2 – E 85 a inclus lărgirea platformei drumului în anii ’90, dar carosabilul a rămas cu o singură bandă pentru fiecare sens.

Fluxul mare de trafic și suprasolicitarea au creat o situație periculoasă pentru șoferi, iar implementarea sistemului “2+1” este văzută ca o soluție pentru reducerea riscului de coliziuni și îmbunătățirea siguranței rutiere.

Această inițiativă este în conformitate cu proiectul pilot anterior implementat pe DN 2, în sectorul km 30+200 – 40+200, unde au fost înregistrate rezultate încurajatoare în ceea ce privește scăderea numărului de accidente și a ambuteiajelor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Transporturilor a anunțat că spitalele CFR nu vor fi desființate, ci transferate la autoritățile locale

Planurile de implementare a “modelului suedez” de siguranță rutieră “2+1” în România sunt parte din eforturile de a îmbunătăți infrastructura și de a asigura siguranța participanților la trafic, inclusiv pe drumuri cu istoric de risc ridicat, cum este cazul DN 2.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top