Connect with us

Moneda EURO – Cea mai mare depreciere din ultimele două decenii

curs valutar - Moldova Invest

Național

Moneda EURO – Cea mai mare depreciere din ultimele două decenii

Marți, 23.08.2022, moneda euro a coborâtul sub pragul simbolic de un dolar

Moneda s-a tranzacționat pentru 0,993 de dolari, sub pragul de un dolar.

S-a atins un minimum în ultimele două decenii, din cauza menținerii inflației ridicate și posibilitatea unei recesiuni în Europa.

Euro nu este singura monedă care a avut de suferit, și yuanul chinezesc a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani comparativ cu dolarul. Lira sterlină este la cel mai redus nivel din martie 2020.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Proiecte în valoare de 6,7 miliarde de euro pentru Iași și Zona Metropolitană

Kenneth Broux, analist la Societe Generale în Londra, a declarat: „Ceea ce încercăm să ne dăm seama este cât de mult din evoluţia monedei euro este cauzat de nivelul redus al lichidităţilor în timpul verii şi cât de mult de fluxurile de capital. Dar desigur creşterea preţului gazelor este o veste proastă pentru întreaga regiune”.

Din 1999 de la introducerea în circulație, moneda euro a petrecut foarte puţin timp sub nivelul de paritate cu dolarul. Situația prezentă a mai fost întâlnită și în 1999 și 2002. Atunci euro a coborât până la un minim istoric de 0,82 dolari în luna octombrie 2000, conform wall-sreett.ro.

Chiar dacă are o istorie relativ scurtă de două decenii, moneda euro este a doua cea mai căutată valută pe pieţele mondiale de schimb valutar, iar tranzacţiile zilnice euro/dolar sunt cele mai mari de pe piaţa valutară globală, care are o valoare de 6.600 de miliarde de dolari pe zi.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Prioritizarea voucherelor energetice din PNRR. Cum se acordă și cine sunt beneficiarii


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top