Connect with us

Mugur Isărescu încurajează creșterea impozitului pe venit la 12%! Guvernatorul susține că va duce la scădea prețurilor!

mugur isarescu - Moldova Invest

Național

Mugur Isărescu încurajează creșterea impozitului pe venit la 12%! Guvernatorul susține că va duce la scădea prețurilor!

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat miercuri, în cadrul conferinței de presă în care a prezentat raportul trimestrial asupra inflaţiei, că majorarea accizelor sau a TVA-ului ar crește inflația, însă o creștere a impozitului pe venit ar putea duce la o scădere a prețurilor.

„Nu am spus că dacă majorează Guvernul impozitele, crește inflația. Nu este adevărat per general, numai anumite impozite majorate cresc inflația și anume cele directe, de consum, accizele și cu TVA-ul. Celelalte impozite, pe venit de exemplu, o să aibă chiar efect contrar. E mai greu de calculat. Ea duce la scăderea cererii agregate, crești impozitarea pe venit, oamenii câștigă mai puțin, scade cererea agregată și s-ar putea în funcție chiar să scadă prețurile dacă majorezi impozitele pe venit”, a declarat Mugur Isărescu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Companiile au beneficiat foarte puțin de facilitățile fiscale acordate activităților de cercetare-dezvoltare, din cauza neclarităților legislative

Afirmațiile guvernatorului BNR vin în contextul în care în coaliția de guvernare a luat în calcul, ca scenariu de lucru, creșterea impozitului pe venit pentru angajați de la 10% la 12%.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top