Connect with us

Multinaționalele din România vor plăti impozit 1% pe cifra de afaceri!

multinationale - Moldova Invest

Național

Multinaționalele din România vor plăti impozit 1% pe cifra de afaceri!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Senatorul PSD Daniel Zamfir a anunțat miercuri, pe Facebook că premierul Marcel Ciolacu a „impus” în coaliția de guvernare introducerea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri a multinaționalelor, dacă impozitul de 16% reprezintă mai puțin de 1% din cifra de afaceri.

„AM REUSIT! MULTINATIONALELE VOR PLATI IMPOZIT 1% PE CIFRA DE AFACERI! Faci profit aici, platesti impozit aici!”, a scris Zamfir.

„Dupa negocieri extrem de dure premierul Ciolacu a impus in Coalitie impozitul de 1% pe cifra de afaceri pentru acele companii multinationale care prin celebrul deja mecanism de optimizare fiscala exportau practic tot profitul in paradisuri fiscale. Daca impozitul de 16% pe profit reprezinta mai putin de 1% din cifra de afaceri, se plateste 1% pe cifra de afaceri. Corect, nu-i asa?”, a adăugat senatorul PSD.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Proiectul Spitalului Regional Iași, evaluat la peste 3,3 miliarde de lei, DEBLOCAT pentru constructorii români

Și Sorin Grindeanu este de acord cu această măsură:

„În acest moment trebuie să iei anumite decizii. De ce? Pentru că dacă vom continua în același mod, nu ne vom înscrie în ținta de deficit.

Dacă nu ne înscriem în ținta de deficit, avem suspendate fondurile europene și plătim amendă 0,5 la sută din PIB. Eu, ca ministru al Transporturilor, să știți că nu îmi permit să trec printr-o perioadă în care am avea suspendate fondurile europene.

Nu există proiect în România, în momentul ăsta, pe transporturi, proiect major, care să nu fie finanțat din fonduri europene.

Ar însemna că toate lucrurile se stopează. Eu nu pot să susțin așa ceva. Atunci trebuie luate anumite decizii”, a declarat Sorin Grindeanu.

 

Moldova Invest îți recomandă și ...   Proiect în valoare de aproape 1.000.000 de euro pentru digitalizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top