Connect with us

Nicolae Ciucă: „România își importă propria producție, mai bine ambalată!”

nicolae ciuca - Moldova Invest

Național

Nicolae Ciucă: „România își importă propria producție, mai bine ambalată!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Fostul premier al României, Nicolae Ciucă, a transmis că inflația din România a crescut considerabil, în ciuda faptului că țara noastră are suficientă producție agricolă pentru a asigura hrana pentru întreaga populație.

El susține că o parte semnificativă din recolta produsă în România este exportată, iar apoi țara importă aceleași produse ambalate, purtând sigla unor branduri de renume mondial.

“Am discutat acest aspect cu premierul. Am împărtășit din experiența pe care am avut-o când am încercat să scădem prețul la lapte. PNL își dorește ca românii să nu mai plătească atât de mult pentru produsele de bază. În momentul de față România este un producător de legume, cereale, lapte, fructe. Toate sunt neprocesate, este absolut greu cum o țară care produce atât de mult își importă propria producție ambalată mai bine. Trebuie să vedem care este costul de producție al acestor produse și care este cel de ambalare pentru a vedea dacă este justificat prețul la care s-a ajuns”, a spus Ciucă după ședința PNL.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România și Banca Europeană de Investiții își propun să accelereze proiectele comune! Anunțul prim-ministrului Marcel Ciolacu după întâlnirea cu președintele BEI, Nadia Calvino


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top